Tonttuja ja saaria

Jos tammikuun kokous pidettiin paukkupakkasilla ja helmikuinen julkisen liikenteen lakkopäivänä, niin huhtikuussa olikin sitten vuorossa ainakin pääkaupunkiseutua koetellut takatalven lumikaaos. Välillä sankankin lumisateen ja myöhästelevien lentojen iltana Oodiin kokoontui kuitenkin 18 jäsentä vaihtamaan kuulumisia enimmäkseen kesäisen lämpimistä kohteista.

Wroclaw

Jani oli viettänyt pääsiäisen kesäisen lämpimässä Wroclawissa – ja käynyt siis puolestamme tutustumassa Finnairin kesän suorien lentojen uutuuskohteeseen. Vahva suositus! Lue tästä Janin Wroclawin tontuista, miniatyyrimuseosta ja todella suuresta panoraamateoksesta kertova juttu.

19 tonttua kaupungin vähintään 300:sta – ehkä jopa 600 tontusta

Palau

Pirkko ja Lasse palasivat pari viikkoa sitten Taiwan – Palau – Tokio -kierrokselta. Näistä kohteista Palau lienee useimmille jäsenille uusi, vaikka siellä toki toissakeväänä kaikki Tyynenmeren valtiot kiertäneet ovat käyneet, kuten myös kaikissa maailman maissa käyneet. Palaulle pääsee mm. suorilla n. 4 tunnin mittaisilla lennoilla Taipeista. Pirkko ja Lasse viipyivät näillä korkeista saaristaan (Rock Islands) ja maailman parhaimmistoon kuuluvista snorklaus/sukelluskohteistaan tunnetuilla saarilla 3 vuorokautta ja tutustuivat niihin niin ilmasta kuin veneestä käsin. Nelipaikkainen pienlentokone on pienin, jolla he koskaan ovat lentäneet.

Taiwan on viimeisen parin vuoden mittaan ollut suosittu kohde jäsentemme keskuudesta ja ehkä Palaukin nousee sellaiseksi, sillä juuri nytkin yksi jäsenistämme (Marja) näyttäisi sosiaalisen median perusteella olevan/olleen siellä.

Etelä-Amerikkaa ja Karibian saaria

Aku oli käynyt ”värittämässä” loput Etelä-Amerikasta ja lisää Karibian saaria reitillä Suriname, Ranskan Guayana, Martinique, St. Lucia, St. Vincent, Bequia, St. Kitts, Nevis, St. Maarten, St. Barthelemy, Dominikaaninen Tasavalta, Venezuela – ja sen jälkeen sitten jo Miamin kautta takaisin Suomeen. Caracasissa Aku oli viipynyt pari yötä. Maahan pääsee EU-passilla ilman sen kummallisempia muodollisuuksia. Hotellissa (Marriot) saattoi maksaa luottokortillakin, mutta tyypillisiä turistipalveluja, kuten vaikka kaupunkikierroksia ei oikein ollut tarjolla – eipä niitä turistejakaan tietysti ollut.

Myös Arttu lähetti terveisiä sosiaalisen median kautta. Hän kierteli Karibiaa pääsiäisen tienoilla12 vuorokautta, tuloksena 9 Karibian maata (Bahama ja Itä-Karibian kaikki 8 valtiota). Maiden väliset siirtymät lentämällä.

Kanarian saaret

Sakari ja Sari olivat viettäneet viikon Teneriffalla 44 yhteisen matkavuoden kunniaksi tukikohtanaan Santa Cruz. Teneriffan saaren lisäksi he olivat käyneet päiväretkellä naapurisaarella Las Palmasissa. Ihan yksin ei talvisella Teneriffalla tarvinnut olla, mm. ruuhkat Teiden kansallispuistossa olivat aikamoiset. Retki La Gomeralle ei tällä kertaa onnistunut – sen kannalta parempi tukikohta kuin Santa Cruz olisi ollut Teneriffan länsirannikon kaupungit tai kylät.

Sakari muistutti myös, että Nomadmanian alueina Kanarian saaret on kaksi aluetta, läntiset saaret, mm. Teneriffa ja itäiset saaret mm. Las Palmas ovat eri alueita, eli myös Kanarian saarilta saattaa vielä irrota Nomadmania-piste, jos siellä on aikaisemmin käynyt vain yhdellä saarella 🙂

6 lentoa – eikä yksikään kuten piti

Antti ehti poiketa kokouksessa palattuaan parturireissulta Aberdeenistä.
Antilla oli suunnitelmissa lentää WizzAirilla Turusta Gdanskiin 1.4. ja jatkaa sieltä Aberdeeniin 2.4. WizzAir peruutti 1.4. lennon ja tarjosi tilalle lentoa 2.4. Tältä osin Antti päätti sitten vaihtaa Finnairilta iltalennon Gdanskiin – sekin sittemmin muuttui aamulennoksi, mutta päivä sentään pysyi samana. Myöhemmin WizzAir peruutti 2.4. lennon Gdanskista Aberdeeniin ja tarjosi tilalle lentoa 1.4. No, tämähän ei onnistunut, joten väli Gdansk – Aberdeen muuttui väleiksi Gdansk – Amsterdam – Aberdeen ja lentoyhtiö KLM:ään. Aberdeenista oli tarkoitus palata 4.4. Stavangeriin ja sieltä edelleen 5.4. Oslon ja Tukholman kautta Helsinkiin. No, Wideroen aamulento Aberdeenista Stavangeriin oli peruttu lumikaaoksen takia. Ensimmäinen yritys päästä Stavangeriin Bergenin kautta kariutui siihen, ettei lento Bergenistä tullut Aberdeeniin, sään takia. Iltalento Aberdeenista Bergenin kautta Stavangeriin sentään vei perille, alkuperäisestä aikataulusta ”vain” 8 tuntia myöhemmin. 5.4. Aamulento Stavangerista Osloon puolestaan myöhästyi puolitoista tuntia, jolloin Antti menetti jatkolennon Oslosta. Reitittivät sitten uudelleen Kööpenhaminan kautta Helsinkiin, jonne Antti saapui alkuperäisestä aikataulusta ”vain” 4 tuntia myöhässä.

Mutta, tulipahan paitsi käytyä parturissa, käytyä myös kuitattua kolme uutta Nomadmania-aluetta, eli Puolan Pomerania, Skotlannin Ylämaa ja Lounais-Norja – totesi Antti.

Antillahan on tapana käydä parturissa Schengen-alueen ulkopuolella. Tällä kertaa hiusten lyhennys maksoi 7,5 puntaa.

Mongolia

Lisäksi Valto kertoi kuvin Olympian kanssa pari vuosikymmentä sitten tekemästään Mongolian reissusta. Tuolloin heinäkuinen Naadam-juhla tuli vielä Olympialle yllätyksenä paikan päällä – sittemmin he ovat heinäkuiset matkansa Mongoliaan ajoittaneet tuon juhlan mukaan.

Kesäkuun kokous

Kesäkuun kokous järjestetään yhteistyössä Nomadmanian kanssa maanantaina 10.6. Aventura Plazassa. Kokoukseen pitää poikkeuksellisesti ilmoittautua ennakkoon ja osallistuminen edellyttää pienen ovirahan maksamista tilakustannusten kattamiseksi. Lisää tietoa tästä toukokuun alkupuolella.

Mutta sitä ennenhän on vielä toukokuun kokous vapun jälkeen 3.5. Paikka ilmoitetaan noin viikkoa ennen kokousta jäsenmailissä ja Facebook-ryhmässä.