Bongauslistoja

Nykyisin yleisimmin käytetty sivusto maa- ja aluepisteiden tallentamiseen on Nomadmania, jonka hyvänä puolena on se, että se laskee kaikkien järjestelmien (Nomadmania, TCC, MTP, UN) järjestelmien mukaiset pisteet. Nomadmania jakaa maailman 1301 alueeseen (1.1.2022).
Profiili Nomadmanian sivustolla on jäsenvaatimuksena klubiimme.

Travelers’ Century Club (TCC) on amerikkalainen matkailuklubi, jonka 330 (1.1.2022) aluetta käsittävää kohdeluetteloa klubimme käyttää. Wikipedia: Travelers’ Century Club

Most Traveled People (MTP) järjestelmän mukaan maailma jaetaan 1013 alueeseen (1.1.2022). Vaikkakin Maailmanmatkaajien jäsenvaatimus määritellään TCC-järjestelmän mukaisesti, useimmat ryhmämme jäsenistä käyttävät myös tätä järjestelmää. Sivuilta voi katsoa (sinne rekisteröitymättäkin) esimerkiksi eniten (tämän järjestelmän mukaan) matkustaneet suomalaiset.

YK:n jäsenvaltioita (193) laskevat monet, tai itsenäisiä valtiota ottaen mukaan lisäksi Kosovon, Palestiinan, Taiwanin ja Vatikaanin, jolloin päästään 197 maahan.

Valtiot ja maat luokitus 2012 Kansainvälisen ISO 3166 -standardin mukainen alueluokitus Tilastokeskuksen sivuilla – 249 aluetta. Taiwanin asemasta riippuen 194 tai 195 itsenäistä valtiota.

Myös Unescon maailmanperintökohteita (WHS) ”kerätään” – ja vaikkei niitä kerättäisikään, niin lista on hyvä tietolähde näkemisen arvoisista kohteista erityisesti eksoottisempiin kohteisiin.

Maailman 7 uutta ihmettä, maailman 7 uutta luonnonihmettä ja samaisen äänestyksen mukaiset 7 kaupunkia ovat samoin monelle ryhmän jäsenelle tuttuja.

Radioamatöörien matkailusivu, DXFC.  This is for licensed radio amateurs who like travelling.