Bongauslistoja

Travelers’ Century Club (TCC) on amerikkalainen matkailuklubi, jonka 325 (1.1.2016) aluetta käsittävää kohdeluetteloa klubimme käyttää.

Wikipedia: Travelers’ Century Club

Most Traveled People (MTP) järjestelmän mukaan maailma jaetaan n. 900 alueeseen. Vaikkakin Maailmanmatkaajien jäsenvaatimus määritellään TCC-järjestelmän mukaisesti, useimmat ryhmämme jäsenistä käyttävät myös tätä järjestelmää. Sivuilta voi katsoa (sinne rekisteröitymättäkin) esimerkiksi eniten (tämän järjestelmän mukaan) matkustaneet suomalaiset.

The Best Travelled (TBT) on uudempi kansainvälinen matkailusivusto, joka jakaa maailman n. 2000 alueeseen.

YK:n jäsenvaltioita (193) laskevat monet, tai itsenäisiä valtiota ottaen mukaan esimerkiksi tämän Globaliksen listan mukaisesti Kosovon, Palestiinan, Taiwanin ja Vatikaanin.

Valtiot ja maat luokitus 2012 Kansainvälisen ISO 3166 -standardin mukainen alueluokitus Tilastokeskuksen sivuilla – 249 aluetta. Taiwanin asemasta riippuen 194 tai 195 itsenäistä valtiota.

Myös Unescon maailmanperintökohteita (WHS) ”kerätään” – ja vaikkei niitä kerättäisikään, niin lista on hyvä tietolähde näkemisen arvoisista kohteista erityisesti eksoottisempiin kohteisiin.

Maailman 7 uutta ihmettä, maailman 7 uutta luonnonihmettä ja samaisen äänestyksen mukaiset 7 kaupunkia ovat samoin monelle ryhmän jäsenelle tuttuja.

Radioamatöörien matkailusivu, DXFC.  This is for licensed radio amateurs who like travelling.

 

Mainokset