Bongauslistoja

Travelers’ Century Club (TCC) on amerikkalainen matkailuklubi, jonka 325 (1.1.2016) aluetta käsittävää kohdeluetteloa klubimme käyttää.

Wikipedia: Travelers’ Century Club

Most Traveled People (MTP) järjestelmän mukaan maailma jaetaan n. 900 alueeseen. Vaikkakin Maailmanmatkaajien jäsenvaatimus määritellään TCC-järjestelmän mukaisesti, useimmat ryhmämme jäsenistä käyttävät myös tätä järjestelmää. Sivuilta voi katsoa (sinne rekisteröitymättäkin) esimerkiksi eniten (tämän järjestelmän mukaan) matkustaneet suomalaiset.

NOMAD MANIA  Korvaa alla olevan TBT-listan

The Best Travelled (TBT) on uudempi kansainvälinen matkailusivusto, joka jakaa maailman n. 2000 alueeseen.

YK:n jäsenvaltioita (193) laskevat monet, tai itsenäisiä valtiota ottaen mukaan esimerkiksi tämän Globaliksen listan mukaisesti Kosovon, Palestiinan, Taiwanin ja Vatikaanin.

Valtiot ja maat luokitus 2012 Kansainvälisen ISO 3166 -standardin mukainen alueluokitus Tilastokeskuksen sivuilla – 249 aluetta. Taiwanin asemasta riippuen 194 tai 195 itsenäistä valtiota.

Myös Unescon maailmanperintökohteita (WHS) ”kerätään” – ja vaikkei niitä kerättäisikään, niin lista on hyvä tietolähde näkemisen arvoisista kohteista erityisesti eksoottisempiin kohteisiin.

Maailman 7 uutta ihmettä, maailman 7 uutta luonnonihmettä ja samaisen äänestyksen mukaiset 7 kaupunkia ovat samoin monelle ryhmän jäsenelle tuttuja.

Radioamatöörien matkailusivu, DXFC.  This is for licensed radio amateurs who like travelling.