Sakari ja Sari

OBJEKTIIVISSA MAAILMA – KUVAUSMATKOJA TAVALLA TAI TOISELLA

Yhteinen matkamme alkoi kesällä 1980 Mini-Interreiliksi kutsutulla Pohjola Junalla –lipulla. Pohjoismaiden lisäksi junailimme lisämaksusta silloisessa Länsi-Saksassa. Seuraavasta kesästä alkaen maata pitkin matkailumme siirtyi kumipyörille ja kahden henkilöautomatkailuvuoden jälkeen hankimme VW Kleinbusin, jonka tuunasimme matkailuautoksi. Tämä perinne jatkuu edelleen ja nykyinen VW Multivanimme on jo viides matkakumppanimme. 1980-luvun puolivälissä kasvoi myös kaukokaipuu ja pian niin syys-, joulu-, talvi- kuin kesälomatkin kuluivat matkailuun milloin missäkin.

Matkoille meitä ovat vetäneet kiinnostuksemme historiaan, eri kulttuureihin ja kieliin sekä upea luonto eri puolilla maailmaa ja molempien into valokuvaukseen.

Kuvakysyntä oppi- ja tietokirjoihin lisäsi aikoinaan matkustusintoa ja paransi matkabudjettiakin. Sama vaikutus oli eri lehdille tekemillämme matkajutuilla. Matkakuvaukset veivät usein myös sellaisille alueille, jotka eivät turisteja kiinnosta, mutta myös maailman mielenkiintoisimmille paikoille, josta alkoi innostuksemme kiertää UNESCO:n maailmanperintökohteita. Niitä onkin jo ikuistettu yli viisisataa.

Matkojemme pääsivusto on kuvat.fi –alustalle tehty –kuvasivusto.
Matkakuvamme löytyvät sen valikosta KUVAT.
Alakansiossa OBJEKTIIVISSA MAAILMA  ovat kuvat maittain. Kuvia on 146 enemmän tai vähemmän itsenäisestä maasta, muuten valikon kuvat ovat kronologisesti matkoittain.

SNmatkakuvaajan ja yhteinen matkailuhistoriamme kuvineen löytyy valikosta SNMATKAKUVAAJA.
Valikossa SAKUVAMAAT on luettelo maista, joista meiltä löytyy kuvia ja maakohtaiset linkit netissä oleviin kuviin ja blogijuttuihin. Valikossa BLOGI on muutamia blogipostauksia.

Valikossa MATKAT.PDF  on vanhoja ja muutamia uudempiakin matkajuttuja pdf-muodossa.
Mukana ovat myös kaikki viime vuosituhannen lehtijuttumme. Jutut ovat myös KUVAT –valikon kansiossa SNmatkakuvaraportteja.

Päämatkablogimme on wordpress-alustalle tehty SNmatkakuvaaja, jossa on yli 200 matkajuttua eri puolilta maailmaa. Matkajuttujamme on myös kahdessa blogger-alustalle tehdyssä blogissa: Kriittistä matkaa ja Objektiivissa maailma – sakuvia maailmalta

Terveisin Sari ja Sakari