Göran

Olen lapsesta asti ollut kiinnostunut maantieteistä ja sain silloin jo lahjaksi oman jalustalla seisovan maapallon. Opin aikaisin missä maat ja niiden pääkaupungit sijaitsivat.  

Kiinnostus matkailuun heräsi näin ollen jo nuorena. Ensimmäisen Interrail-junamatkani tein vuonna 1974. Se oli silloin hyvä ja halpa tapa matkustaa jopa yhden kuukauden ajan ympäri Eurooppaa. Toisen samanlaisen interrailmatkan tein v. 1976.

Opiskeluaikana olin koko kesän 1977 rakennustöissä Connecticutin osavaltiossa USA:ssa. Työ oli raskasta ja pitkät työpäivät, kuusi päivää viikossa. Onneksi olin silloin nuori niin jaksoin hyvin. Kesän lopussa matkustelin itäisessä USA:ssa ja Kanadassa ennenkuin palasin takaisin Suomeen.   

Lokakuusta 1980 toukokuuhun 1981 asti olin 7 kk reppureissulla maailman ympäri muutaman ystävän kanssa. Matkustimme Neuvostoliiton läpi junalla Japaniin ja sieltä eteenpäin Kaakkois-Aasian kautta Australiaan. Jäimme Australiaan n. 4 kk ajaksi. Ostimme vanhan halvan auton ja teltan ja ajoimme ympäri maata ilman mitään valmiita suunnitelmia. Kahden kuukauden ajan teimme töitä kartuttaaksemme matkakassaa. Matka jatkui Uudesta Seelannista Tyynenmeren saarien kautta Pohjoisamerikkaan.   Matkustelimme läntisessä USA:ssa ja Meksikossa ennenkuin palasimme takaisin  Europpaan. Asuimme yksinkertaisesti ja halvalla teltassa, majoissa tai matkustuskodeissa. Kulkuvälineinä junia ja busseja ja tutustuimme näin paikallisiin asukkaisiin sekä toisiin reppureissaajiin. Se oli unohtumaton matka.

Olen vuosien aikana matkustellut sekä yksin että pienryhmämatkoilla. Aasiassa olen käynyt useamman kerran mm. Kiinassa ja Intiassa. Persianlahden ja Keski-Aasian maissa on myös tullut vierailtua.

Viimeisten 10 vuoden aikana olen matkustellut useamman kerran Afrikkaan sekä Etelä-Amerikkaan. Näihin maihin olen melkein aina valinnut pienryhmämatkan koska näillä alueilla on turvallisempaa matkustaa ryhmässä.

Olen käynyt kaikilla asutuilla mantereilla ja yli 100:ssa itsenäisessä valtiossa.

Afrikan eteläisimmässä kärjessä
Euroopan pohjoisimmassa pisteessä