Nomadmanian verifiointiprosessi

Maailmanmatkaajien jäsenvaatimuksena on jo pitempään ollut Nomadmanian profiilin olemassaolo ja siinä vähintään 100 TCC-aluetta. TCC-alueitahan, siis alueita Traveler’s Century klubin aluelistan mukaan, on nykyisin 330, joten mukaan pääsee jo alle 100 maalla, jos on vähänkin laajemmin matkustanut esimerkiksi Euroopassa, jossa monet maat käsittävät useampia TCC:n alueita. Suomessahan esimerkiksi alueita on kaksi, eli Manner-Suomi ja Ahvenanmaa, Italiassa mantereen ohella Sardinia, Sisilia ja Lampedusan saari.

Nomadmanian profiilien käyttöön siirryttäessä luovuttiin aiemmin käytössä olleiden rastitettavien lomakkeiden käytöstä. Nykyisistä jäsenistä jo n. 2/3 on mukana Nomadmaniassa ja osuus kasvaa tietysti jatkuvasti, kun uusien jäsenten osalta sitä edellytetään ja vähitellen yhä useampi pitempäänkin mukana ollut on luonut itselleen profiilin.

Nomadmaniaan liittyy myös kaksikin prosessia, jolla pyritään varmistamaan, että sen listoille päätyy oikeita matkailijoita.

Toisaalta Nomadmaniaan profiilinsa luoneet ihmiset autentikoidaan, eli joku kyseisen henkilön oikeasti tunteva kuittaa, että kyseessä on oikea ihminen. Tämä näkyy listalla väkäsenä ihmisen nimen perässä.
Toisaalta listan kärkeen päätyvien ihmisten pisteet varmistetaan verifiointiprosessissa.

Jos Sinulla on Nomadmanian profiili, mutta autentikointi puuttuu, niin voit pyytää jotain Sinut tuntevaa, Nomadmaniassa jo olevaa henkilöä, autentikoimaan Sinut – tai voit ottaa asian puheeksi Maailmanmatkaajien kokouksessa, jossa asia voidaan hoitaa jonkun läsnäolijan toimesta.

Verifiointiprosessia ehdotetaan järjestön toimesta YK-maiden listan kärkeä lähestyville tyypillisesti viimeistään 190 maan kohdalla ja Nomadmanian 1301-alueen osalta maailman 100 kärkeen päätyville. Yli 500 aluetta keränneet voivat halutessaan pyytää verifiointia, ensin YK-maiden tasolla ja sen jälkeen, jos niin haluavat, vielä alueidenkin tasolla.

Äskettäin Suomen kärkeä onkin verifioitu kolmenkin henkilön osalta.
Lue kokemuksia tästä prosessista Meriharakan-sivuilla julkaistusta jutusta tästä:

Advertisement