Maaliskuun tapaaminen

Maailmanmatkaajat tapasivat 12 matkaajan voimin ja toista kertaa paikkana oli Ølhus Stockholm. Perjantai-iltana paikka oli suosittu, mahduimme kuitenkin sekaan.

Mirja ja Aarne olivat olleet Floridassa, joka oli heille jo tuttu kohde aikaisemmilta käynneiltä. Tällä kertaa vuorossa oli Floridan länsirannikko. Pitkäaikainen toive toteutui, he näkivät manaatteja ja niistä jo näimme lyhyen videon. Matka onnistui kaikin puolin erittäin hyvin.

Keskustelussa pohdittiin autolla matkustamista. Heta kertoi ajaneensa vain maissa, joissa vasemmanpuoleinen liikenne. Merja totesi, että ei ole ajanut autoa muualla kuin Suomessa.

Merja on lähdössä maaliskuussa bongaamaan Sardinian ja Korsikan. Sari ja Saku kertoivat vuoden 1989 matkastaan, jonka tekivät omalla autolla Sardiniaan ja Korsikalle.

Hannelen kevääksi suunniteltu Uzbekistanin matka on siirtymässä syksylle. Myös Lissun ja Ykän matka Uzbekistaniin siirtyy ja he ovat menossa Reykjavikiin. Kari on lähdössä Jordanian kiertomatkalle (Mandala).

Antti on osallistunut häihin Skotlannissa ja myöhemmin hän matkustaa mahdollisesti Espanjaan.

Sarin ja Sakarin Turkin Kurdistanin matka peruuntui lopullisesti maanjäristyksen takia. Aikaisemminkin on Erdoğanin aikana ulkomaalaisten ollut vaikea vaalien alla päästä alueille, joilla ei kannateta häntä. Huhtikuun loppuun he suunnittelevat runsaan viikon omatoimimatkaa Taiwaniin ja syksyllä räätälöityä Keski-Amerikan matkaa El Salvadoriin, Guatemalaan ja Hondurasiin.

Mirja ja Aarne kertoivat lähtevänsä Aasian kierrokselle mm. Kuala Lumpuriin ja Taiwaniin.

Merja kertoi Maailmanmatkaajat -kerhon perustajan Raymond Bellin siunaustilaisuudesta.

Huhtikuun kokous päätettiin pitää kuukauden ensimmäisenä perjantaina, kuten on tapana. Nyt se osuu pitkäperjantaille 7.4. ja paikkana Ølhus Stockholm.

Advertisement