Joulukuussa Oodissa

Joulukuussa tapasimme taas Oodin ryhmätyötila 3:ssa lähes 20 jäsenen voimin.

Toivotimme myös tervetulleeksi uuden jäsenen, Hanneksen (ig: hurrimann, Tiktok: hurrisonford). Opiskelijana Hannes on keskittynyt viime aikoina maihin, joissa eläminen on edullista, kuten vaikka Burundi, Ruanda ja Uganda. Afganistanissakin Hannes on jo ehtinyt käydä. Juuri näinhän maiden keräily kannattaakin aloittaa, kiertää nuorena Afrikkaa ja kaukomaita, Eurooppaan ehtii sitten myöhemminkin – toimittajan kommentti 🙂

Pirkko ja Lasse olivat käyneet loka-marraskuussa Bangladeshissa ja Filippiineillä. Bangladesh on kuitenkin maailmanmatkaajienkin keskuudessa vähän harvinaisempi kohde, joten Pirkko kertoili siitä vähän enemmänkin kuvien kera, kun Oodin ryhmätyötila senkin helposti mahdollistaa (kunhan läppäriin saa HDMI-kaapelin kiinni).
Bangladeshista enemmän Meriharakka-blogissa.

Pink Palace eli Ahsan Manzil Dhakassa

Juttelimme myös vähän maahantulomuodollisuuksista, jotka edelleen taitavat vähän muuttua koko ajan. Loka-marraskuun kokemukset Aasian suunnalta olivat, että kaikki tarvittava on syytä olla myös paperilla ja koronarokotustodistukset tsekattiin edelleen rajalla, muttei missään muualla.

Muuten syksyn matkat olivat suuntautuneet eri puolille Eurooppaa, Välimereltä Pohjoismaihin, lentäen, junalla, busseilla ja risteillen.

Pirkko referoi myös vähän Nomadmanian vuotuista Awards-seremoniaa, jossa Maailmanmatkaajat -klubikin oli edustettuna osiossa Panel 11 – National Travel Clubs – 18.30 GMT siinä missä ruotsalaisten, tanskalaisten, turkkilaisten ja filippiiniläistenkin klubit. Juteltiin myös vähän paikallisista klubeista ja todettiin, että näiden lisäksi niitä on Travelers’ Century Clubin piirissä ainakin Espanjassa, UK:ssa ja Saksassa.

National Travel Club -sarjan palkinnon sai tänä vuonna Every Passport Stamp -Facebook-ryhmä vaikkei se varsinainen klubi ehkä olekaan. Biggest Traveller -palkinnon sai tanskalainen Thor Pedersen, joka on kiertänyt maailmaa viimeiset 7 vuotta tavoitellen kaikkia maailman maita lentämättä ja on nyt loppusuoralla. Koko tilaisuuden voi katsoa YouTubesta, vaikka kursoorisesti kelaten heti loppupuolelle (noin kohtaan 3:00), jossa on niin noiden klubien esittely kuin Biggest Traveller -palkinnon jako.

Samalla käytiin vähän läpi niin meidän jäsenesittelysivuamme kuin Nomadmaniaa yleisemminkin. Noin 70% jäsenistämme on jo Nomadmanian profiili – uusilta sitä edellytetään, mutta jo ennen sääntömuutosta olleilta ei … vielä. Suosittelemme kuitenkin jokaista viimeistään jo nyt harkitsemaan homman hoitamista kuntoon!
Nomadmanian kuukausittaisissa jäsenkirjeissä on usein myös mielenkiintoista asiaa, eli suosittelemme siltäkin kannalta.
Jäsenesittelysivua päivitetään Nomadmanian päivitysten perässä ehkä max parin kuukauden viiveellä, nyt alkuun taajempaankin, eli kannattaa tsekata tämäkin vaikka nyt!

Joulukuun reissuista voisi mainita Pirkon ja Lassen ensi viikon matkan Kööpenhaminaan, jossa pääkohteena on Gunnar Garforsin esiintyminen Cafe Globenissa, eli tanskalaisten klubilla. Muistutuksena taas kerran, että tanskalaisillahan on pysyvä kotipesä pienen baarin muodossa Kööpenhaminassa, ja jos matka vie sinne, niin siellä kannattaa ehdottomasti poiketa! Baarin osoite on Turesensgade 2b.

Advertisement