Tavoitteena 150/193/197

Syyskuun kuukausikokous pidettiin noin tusinan jäsenen voimin Oodissa.

Keskustelu painottui etenkin syksyn ja koko talven matkasuunnitelmiin, jotka olivat jo selvästi kaukomatkapainotteisia – nyt saa kotimaa ja Eurooppakin jäädä jo taas hetkeksi taakse!

Maailmanmatkaajien Mediassa-sivun kesän päivitysten yhteydessä yhdessä lehtiartikkelissa vuodelta 2008 yksi meistä oli toimittajalle todennut: ”Nytkin on 17 matkaa varattuna, seuraava kohde on Mauritius”. Ihan tällaisiin varausmääriin ei kukaan ollut vielä koronan jälkeisessä ajassa päässyt, mutta matkavarauksia löytyi ainakin seuraaviin maihin: Iran, Bahrain, Kuwait, Filippiinit, Bangladesh, Botswana, Mosambik ja risteilylle Länsi-Karibiaan, mutta myös Balkanille ja Italiaan.

Kaukomailla oli myös jo ehditty käymäänkin, kokouksessa mainittiin ainakin Bali, Itä-Timor, Benin ja Togo. Erityisesti Itä-Timor kiinnosti, sillä maailmanmatkaajistakin ehkä keskimääräistä harvempi on vieraillut tässä Aasian köyhimmässä maassa.

Mm. Intiassa ja Sri Lankassa kesän mittaan kierrellyt Harri toivoo ehtivänsä kertomaan reissuistaan lokakuun kokoukseen, joka näiltä näkymin pidetään Punavuoren Ahvenessä, mutta tarkemmin tästä kokouskutsussa n. viikkoa ennen kokousta.

Nyt puhuttiin myös taas jo rohkeammin tavoitteistakin, 150 maata, YK:n jäsenvaltiota tai itsenäistä, oli muutamallakin jo näköpiirissä olevana tavoitteena. Tuplatavoite tähän tyyliin voisi sekin olla mahdollinen. Anna-Katrin (poissaolevana) tavoite olla ensimmäinen suomalainen kaikissa maissa käynyt nainen mainittiin sekin luonnollisesti.

Oodin kokoustila 3:sta ei tullut otettua tällä kertaa kuvaa, mutta tässä kuvia tällä viikolla avatun Scandic Helsinki Hubin ”kokoustiloista”
Advertisement