Suuntana Eurooppa

Kesäkuun kuukausitapaaminen pidettiin Oodissa. Samainen ryhmätyötila 3 on varattu myös heinäkuun tapaamiselle.

Jäsenten äskettäin tekemät ja kesäksi suunnitteilla olevat matkat ovat suuntautuneet/suuntautuvat toistaiseksi pitkälti Eurooppaan.

Kohteissa vilahtelivat Istanbul, San Marino, Italia (mm. Milano, Torino, Bologna), Sveitsi, Portugali (mm. Lissabon ja Porto), Espanja, Saksa ja Malta. Toki myös Tallinnassa oli piipahdettu.

Ryhmämatkatkin alkavat ainakin joltain osin toteutua. Antti ja Päivi olivat osallistuneet Albatrosin matkalle, Italiaan ja jo mainittuun San Marinoon. Tosin pettymyksiäkin on vielä ollut, mm. matkoja Norjaan on peruttukin.

Ryhmämatkojen, ainakin kiertomatkojen, vielä ehkä odottaessa uutta tulemistaan kannattaa muistaa, että monet matkanjärjestäjät kuten esimerkiksi Aktiv-Resor, Aventura tai Starlight Tours järjestävät kyllä matkoja pienillekin ryhmille, vaikka yhdelle tai kahdellekin hengelle, tosin silloin käyttäen paikallisia englanninkielisiä oppaita, mutta näin valmiiksi koottu matka (lennot, hotellit, kuljetukset, paikallisopas) ei välttämättä ole hinnaltaan yhtään sen kalliimpi kuin ryhmälle suomalaisen oppaan kanssa toteutettu matka.

Puheissa vilahteli myös ideoita pitemmistä matkoista, aina monen kuukauden risteilyyn asti – ehkä vaikka tähän.

Sakari ja Sari ovat lähdössä noin viiden viikon automatkalle aina Etelä-Italiaan asti, noin, sillä autolle on toistaiseksi hankittu vain menolippu Suomen lahden yli.

Pirkko ja Lasse olivat osallistuneet toukokuussa Travelers’ Century Clubin kansainväliseen tapaamiseen Maltalla.

Anna-Katrin laajaa Afrikan kierrosta kannattaa seurata hänen Instagram-tililtään.

Anna-Katrin Afrikka-kartta Nomadmaniassa kesäkuun 2022 alussa