Helmikuun klubi tapaaminen

Helmikuun ensimmäisenä perjantaina kokoontui kahdeksan maailmanmatkaajaa kuukausitapaamiseen Kaislaan. Muut vakituiset vaihtoehdot paikasta, Arthur ja Oodi, ovat kiinni. Paikan meluisuus esti ottamasta etäyhteyttä kotona oleviin.

Saimme kuulla Patrikin matkojen meininkiä hänen rohkeista matkoistaan. Hän oli käynyt marras- tammikuun aikana Istanbulissa, Tansaniassa, Sansibarissa ja Ugandassa. Siellä pääsi safareille sekä katsomaan gorilloja, kun ei ollut jonoja ja hintakin oli halpa. Istanbulissa sekä Ugandassa oli maskipakko mutta muissa ei. Matkalle Nigeriin hän liittyi seitsemän hengen kaveriryhmään. Matkan turvaksi oli 24 miestä. Malin kiertoajelulla oli kaksi turva-autoa mukana. He eivät päässeet Timbuktuhun eikä Dogon maahan turvallisuussyistä. Myös suunniteltu vierailu Burkina Fasoon jäi toteutumatta. Koronarajoitukset tekivät siitä niin vaikean toteuttaa, että luopuivat siitä. Koronarajoitukset olivat vaihtelevia erittäin kireistä hiukan löyhempiin. Yhteensä matkojen aikana Patrikilta otettiin yhdeksän koronatestiä mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Niiden kertomisesta tulisi ihan oma tarina. Kun Patrik lensi ensimmäisen kerran Qatarilla, koneessa oli maski- ja visiiripakko. Toisella lennolla oli vain maskipakko. Lentoyhtiöllä oli tarvikkeet matkustajia varten.

Lähiaikoina Patrikilla ei ole toistaiseksi uusi matkasuunnitelmia. Kuitenkin loistava uutinen on, että hän on saanut marraskuussa USA-viisumin, jota hän on odottanut 27 kuukautta. Viisumia varten oli muutamia kuulusteluja ja hänen piti myös kirjoitta matkoistaan. Tiukkaan tutkintaan on syynä hänen matkansa ns. mustan listan maihin, joihin kuuluvat Libya, Syyria, Sudan, Irak, Iran, Somalia, Jemen ja Pohjois-Korea. Voimakkaammin vielä vaikuttaa, jos on käynyt kaikissa näissä maissa ja matkat on tehty vuoden 2011 jälkeen.

Esko oli skannannut ja laittanut kaikki matkakuvansa nettiin. Nyt hänellä oli hyvin aikaa, kun joutuu olemaan Suomen talvessa, ilman rajoituksia hän olisi Espanjassa.
Merjan kotimaan lomamatka suuntaa Saariselälle hiihtämään ja ihailemaan revontulia.
Keskustelussa pohdittiin myös koronarokotteen tilannetta.