Tammikuun 2021 klubi

Vuoden ensimmäiseen maailmanmatkaajien tapaamiseen osallistui seitsemän Kaislassa ja kolme videon välityksellä. Helmikuusta alkaen tapaamiset pidetään perjantaisin.
Vuosi sitten maaliskuun kokouksessa pohdittiin matkailun tulevaisuutta, kun pandemia oli vasta alkanut. Silloin ei voinut edes kuvitella, että yhdeksän kuukautta myöhemmin istumme lähes tyhjässä Kaislassa, eikä meistä ole kuin muutama matkustanut ulkomaille, ainakaan Euroopan ulkopuolelle.


Minnan rohkea perhe matkusti joulukuussa Etelä-Afrikkaan ja matka jatkuu edelleen. Perheen lähtiessä tilanne näytti hyvältä, mutta nyt pandemia on mutkistanut matkaa. Matkasta voi lukea Minnan blogista
Myös Liisa matkusti rohkeasti Ugandaan. Siellä tilanne näytti pandemian suhteen hyvältä maan väestön nuoren ikärakenteen takia. Hän on matkalla kaksi kuukautta ja tähän asti matka on sujunut hyvin.
Harri matkusti kauemmaksi ja valloitti Dominican ja Haitin. Paluumatka ei ole ollutkaan ihan mutkaton. Monet maat vaativat tuoretta koronatestitulosta. Harri vietti 2 vuorokautta Pariisin lentokentällä. Hän oli matkalla Kosovoon ja sinne vaaditaan tuore testitulos. Hänen julkiselta Facebook-sivultaan voi käydä lukemassa matkasta. Matkustaminen on nyt erittäin vaativaa, koska on paljon uusia, erilaisia asioita, jotka pitää ottaa huomioon.


Tapaamisessa muistelimme jälleen ihana matkoja, joita olemme päässeet tekemään. Jokaisella on oma tapa matkustaa. Toiset ovat aloittaneet matkaamisen jo nuorena ja toiset vasta eläkeiässä. Myös videon välityksellä osallistuvat olivat aktiivisesti mukana keskustelussa, jossa myös pohdittiin hyökkäystä Capitol-kukkulan kongressirakennukseen Amerikassa.

Vinkkinä suosittelen Merete Mazzarellan Varovainen matkailija -kirjaa, joka on erinomainen kooste koko matkailusta. Kirja käsittelee matkustamista, matkustamisen merkitystä ja erilaisia tapoja matkustaa.’

Helmikuusta alkaen tapaaminen kuukauden ensimmäinen perjantai