Joulukuun kokous

Uudenmaan koronasuluista huolimatta saimme tässäkin kuussa kokouksen kasaan: puolet osallistujista oli paikan päällä Hotel Arthurin ravintolassa ja toinen puoli etänä.

Matkailu oli ainakin osallistujien keskuudessa ollut vähäistä. Turun kaupunginteatterin Nokia-näytelmä näin pienellä otoksella tuntuu kiinnostavan, kaksi meistä oli onnistunut näkemään näytelmän ennen kuin teatteri meni taas (3.12.) Turussakin kiinni ja kaksi olisi nähnyt sen perjantaina, mutta nyt sitten näiltä näkymin vasta tammikuun lopulla. Eli suosikkimatkakohde: Turku!

Keskustelimme myös koronarokotuksista, rokotusaikataulusta ja rokotustodistuksista, joskin toistaiseksi aiheen tiimoilta ollaan vielä lähinnä arvausten tasolla. Hoitohenkilöstöä lukuunottamatta taitaa aikaisin mahdollinen ajankohta matkailulle rokotustilanteen osalta olla vasta joskus huhtikuussa. Aurinkomatkat perui juuri tänään ulkomaan matkat – 28.2. asti, mutta ehtiihän sen maaliskuun perumaan vielä myöhemminkin 😦

Koronavilkustakin keskusteltiin hiukan – taisi olla kaikilla käytössä, mutta tiedossa oli vaan yksi sen kautta tullut altistumistieto. Jäljityskin on ainakin ajoittain ollut jäljessä, jos tiedon altistumisesta saa 10 päivää tapahtuman jälkeen.

Black Fridaykaan ei ollut innoittanut juuri ketään matkaostoksille, mitä nyt Schildtit olivat ostaneet autojunamatkan Helsingistä Rovaniemelle ensi kesälle: kun halvalla sai. Niin halvalla, että tilanteen oikein muuttuessa vaikka siten, että tuolloin jo lähdettäisiinkin maailmalle, niin lipun voi vaikka jättää käyttämättä.

Pirkko suositteli Designmuseon Travel as Tool -näyttelyä kunhan museot taas aukeavat.

Facebookin puolella listataan Merjan aloitteesta matkakirjoja – kirjavinkkejä voi toki myös toimittaa Merjalle mailinä.

Matka-aiheista televisiosarjoista Junamatka Australiaan -sarjaa olivat monet seuranneet.

Mukana myös Timo, Esko ja Kari S.