Elokuun kokous

Takaisin Hotel Arthurin ravintolassa ja kaikki osallistujat ihan livenä, eli ainakin hetkellisesti paluu normaaliin – ja paikalla jo taas noin 15 jäsentä.
Kesän matkailut ovat tässä tilanteessa tietysti painottuneet kotimaahan. Paikoitellen on ollut ruuhkaakin, kuten vaikka Kolilla ja saaristossa, esimerkiksi Nauvossa, mutta esimerkiksi Pyhätunturille mahtui hyvin vielä kesäkuussa.
Suomessakin voi myös käydä katsomassa vaikka villieläimiä.

Karhu

Maailmanmatkailun tiimoilta Liisa kertoi korona-ajallekin sijoittuneesta jo viime vuoden puolella alkaneesta matkastaan Surinamesta ja Guyanoista Brasilian Boa Vistaan. Boa Vistassa Liisa haastatteli sinne asettuneita venezuelalaisia maan tilanteesta ja saamistaan tiedoista rohkaistuneina jatkoi viikoksi Venezuelaan ja sieltä Kolumbiaan. Kolumbiassa koronatilanne saavutti Liisan ja hän onnistui suunnilleen viimeisillä lennoilla pääsemään ystäviensä luokse Kaliforniana, jossa hän viettikin sitten ison osan koronakeväästä. Kesäkuun alussa matka jatkui sitten lopulta halki Yhdysvaltain mantereen junalla ja lopulta Keflavikin kautta lentäen Suomeen. Lentojen löytäminen ei ollut tuohon aikaan helppoa ja Kelfavikissakin piti odottaa jatkoyhteyttä pari päivää.
Maailmanmatkailua kuvina, tosin tämä taas lähinnä kotimaan matkailua, on esillä elokuun ajan Suomenlinnan kirjastossa.
seija rannikko