Kesäkuun 2020 klubitapaaminen

Koronarajoitteet ovat vaikuttaneet Maailmanmatkaajien klubitapaamisiin ja tietysti myös matkustamiseen. Huhti- ja toukokuun tapaamiset pidettiin videoyhteydellä. Keskustelu matkustamisesta on vaihtunut siihen, että ei päästä matkalle.
Kesäkuun kokous saatiin pitää Oodissa, kun rajoituksia lievennettiin. 16 hengen huoneessa oli nyt paikkoja vain 10. Paikalle matkaajia tuli seitsemän ja videolla mukana oli seitsemän. Piententeknisten ongelmien jälkeen saimme Facebook -ryhmäkokouksella linjat kuntoon. Vaikeudet johtuivat siitä, että läppärillä ei ollut Chrome-sovellusta, kännyköillä yhteys toimi hyvin.
Keväällä matkailu on ollut lähes mahdotonta. Matkoja on kuitenkin jo suunnitteilla ja kotimaan matkoistakin on tullut innostavia suunnitelmia.
Hetan tavoitteena on käydä Suomen jokaisella geokätkeilyn paikkakunnalla. Pirkko ja Lasse suuntaavat Itä-Suomeen ja Sepolla on Kristina Cruisesin jokiristeily myöhemmin kesällä. Leenan haave Jäämeren uintimatkasta toteutuu, jos Norjan rajat aukeavat. Leilan tanssimatkat ovat saavuttamattomat, kuten myös monet vapaaehtoistyöt Suomessa, kun ei ole turisteja. Timon matka Milanon kautta Sveitsiin peruuntui heti koronan alussa maaliskuussa. Tavoitteena on kuitenkin tehdä matka heti, kun rajat aukeavat ja lentoliikenne käynnistyy. Merja mökkeilee Heinävedellä, tavoitteena on myös käydä Suomen ja Euroopan itäisimmässä pisteessä Ilomantsin
kunnan Hattuvaaran kylän Virmajärvellä.
Eskolla oli mukana itse tehty valokuvakirja, jossa käydyt maat oli järjestetty maiden itsenäisyyspäivien mukaan. Hieno oivallus!
Peruuntuneiden, jo maksettujen matkojen rahojen palautus oli monella mielessä. Leila oli saanut melko nopeasti Norwegianilta rahat takaisin, vaikka sieltä oli ensin ehdotettu muita vaihtoehtoja.
Ykän Uzbekistanin matka peruuntui nyt jo kolmannen kerran. Hän ei ole saanut edes vastausta, kun on tiedustellut matkan maksujen palauttamista. Kuitenkin saman matkan junalippujen hinnan paikallinen junayhtiö maksoi heti.klubi 6 2020