Maaliskuun klubi

Oluthuone Kaislaan, vakiopaikan remontin tieltä, kokoontui 20 maailmanmatkaajaa. Tiiviissä tunnelmassa keskustelu siirtyi heti maailmaa ja matkustamista uhkaavaan koronavirukseen. Muutamalla on suunnitteilla kuukauden sisällä matka eteläiseen Eurooppaan. Kiinaan ei kukaan kuitenkaan ole lähiaikoina menossa. Myös Iranin tilanne huolestuu erittäin paljon, koska monella on hienoja muistoja maasta.

  • Hannele oli tavannut vuoristogorillat Ugandassa siellä sijaitsevan suomalaismatkatoimiston järjestämällä matkalla. Vierailupäivänä gorillat olivat syvän rotkon toisella puolella. Monelle ryhmäläiselle kiipeäminen ohuessa ilmassa oli rankkaa, kolme jouduttiin kantamaan paareilla pois. Koko matka kesti 12 päivää. Hannelen mielestä matka oli rahansa arvoinen.
  • Leena.P oli käynyt Pakistanin Karachissa omatoimimatkalla. Hän oli päässyt häiden etkoille ihailemaan kauniisti laitettuja naisia. Taksilla oli ollut turvallista kulkea paikasta toiseen. Matka oli jälleen upea unohtumaton elämys.
  • Kari oli risteillyt Costan laivalla Mauritius-Madagaskar-Reunion, jonka myös moni muu klubilainen on kokenut. Matka oli erittäin onnistunut.
  • Leena.M teki Albatrossin matkan Namibiassa. Välimatkat olivat pitkiä, joten autossa joutui istumaan paljon. 11 päivän matkaan sisältyi upeita maisemia hiekkadyynit Sossuvleisin aavikkomaisemissa ja Etoshan kansallispuisto eläimineen.
  • Merjan viikon matka suuntautui Kap Verden Sal-saarelle. Kun saarella on aurinkoa, lämmin ilmasto, lempeä tuuli ja pitkät, upeat hiekkarannat, sinne voi rakentaa hienon turistipaikan. Kaijalle oli jäänyt huonoja muistoja paikasta, kun hän kävi siellä vuosia sitten. Hänen ystävänsä laukku ryöstettiin. Matkaajista moni on käynyt Kap Verden muillakin saarilla silloin, kun Kristiina Cruises risteili kierrellen saaria.

Sir Lankaan viisumia hankkivan kannatta tarkastaa hinnat monelta eri palveluntarjoajalta. Viisumien hinnoissa on huomattaviakin eroja.

Keskusteltiin klubiin kuuluvista ’kirjailijoista’ ja heidän erilaisista matkoistaan. Esille tuli myös jo edesmennyt, ei klubilainen,Pentti Duncker. Hänen hienoihin ja hauskoihin, upeasti kuvitettuihin kirjoihin maailmanympäripurjehduksista kannattaa tutustua. IMG_7894