Helmikuun kuukausikokous

Helmikuun ensimmäisenä torstaina kokoonnuimme taas kerran Hotel Arthurin ravintolaan.

Kokouksen aluksi toivotimme tervetulleeksi Mirjan ja Aarnen, uusimmat jäsenemme. Muistutuksena tässäkin, että jäsenyyteen kuuluu Nomadmanian profiilin täyttäminen, siinä vähintään 100 TCC-aluetta ja sähköpostiosoitteen lähettäminen osoitteella maailmanmatkaajat(at)gmail.com. Facebookin käyttäjät voivat myös pyytää jäsenyyttä Facebook-ryhmäämme.

Kolumbia / Marquetalia

Patrik oli osallistunut toisena suomalaisena ETICin (Extreme Travel Intl. Congress) matkaan Kolumbian Farc-sissien alueelle, Marquetaliaan. Matkaan osallistui yhteensä 37 henkeä, joiden 4 minibussia oli turvaamassa useita turva-autoja, jopa tarkka-ampujia. Loppuosa matkasta taitettiin ratsain.

Marquetalian alue sijaitsee Bogotasta lounaaseen. Omin päin alueelle ei kannata yrittää, turvallisuusnäkökohtien lisäksi esimerkiksi Google Maps ei ohjaa oikeaan.

Marquetalia kartalla

 

Matka on dokumentoitu hyvin ETICin omilla sivuilla, joten ei siitä tässä sen enempää.
Matka dokumentoitiin myös muutamankin kuvausryhmän toimesta, joten siihen voi tutustua myös vaikka tältä videolta.

Kokouksessa käytiin myös hiukan keskustelua ETICistä ja sen jäsenyydestä. Muodolliset pääsyvaatimukset eivät ole sen tiukemmat kuin meillä (100 UN countries or 150 TCC points or 250 MTP points or 350 TBT (Nomadmania) points), mutta käytännössä jäsenyyteen tarvitaan myös suositus. Suomalaisia toiminnassa on ollut mukana kolme: Harri, Kari-Matti ja Patrik, joten heistä voi aloittaa, jos haluaisi mukaan heidän matkoilleen. Seuraava matka saattaa suuntautua Gazaan.

Venezuela

Patrik liitti Kolumbian matkaan myös käynnin Venezuelassa. Tavoitteena oli vierailla Caracasissa ja Angelin putouksilla – näistä vain Caracas onnistui.

Rajan ylittäminen Kolumbiasta Venezuelaan ei ollut ongelma, eurooppalaiset eivät tarvitse viisumia. Venezuelassa liikkumista vaikeuttaa nykyisin käteisen ja bensiinin puute. Dollareilla voi maksaa, mutta rahaa ei saa takaisin.
Bensiiniä jonotetaan jopa vuorokausia ja sitä saa ostaa kerralla vain 40 litraa rekisterinumeron perusteella tiettyinä päivinä.

Matkalla Kolumbian rajalta Maracaibon kautta Caracasiin ja takaisin oli tarkistuspisteitä melko taajaan.

Caracasissa hyvillä alueilla on viihtyisää samaan tapaan kuin länsimaisissa kaupungeissa, mutta köyhillä alueilla ryöstöjen todennäköisyys on suuri.

Matka Angelin putouksille jäi kiinni siitä, että pienlentokoneeseen ei ollut mahdollista saada bensiiniä.

caracas
Caracasin obeliski

Pakistan

Sakari ja Sari olivat olleet Arial Travelin matkassa Pakistanissa. 12 päivän matkalla osallistujia oli 13. Ohjelma oli – jossain määrin Arial Travelin tapaan – liiankin tiukka. Esimerkiksi Lahoreen ja Islamabadiin oli kumpaankin varattu vain päivä ja Lahoressa tästäkin meni iso osa Pakistanin ja Intian rajan näyttävien rajamuodollisuuksien seuraamiseen, jota ei aluksi ohjelmassa ollutkaan.

Matka kuitenkin käsitti Pakistanin kuudesta maailmanperintökohteesta viisi, eli tiukka tahti oli tältä osin kuitenkin ”tuottelias”. Paikoitellen matkaa tehtiin poliisivartiossa. Alkoholia ei Pakistanissa saa, eikä sitä saa sinne viedä (tosin tarkistuksia ei ainakaan tämän ryhmän kohdalle osunut).

Pakistanin kuvia on jo nyt katsottavissa Sakarin sivuilla – ja matkakertomuksia on tulossa.

PK_200123 Pakistan_0018 Maan lippu Karachissa Sindhissä

Vaikkakaan Pakistanin matkan toteutus ei ollut ihan paras mahdollinen, Sakari ja Sari jatkavat Arial Travelin matkassa – toukokuussa on vuorossa Pohjois-Kaukasus ja mm. Etelä-Ossetia.

Etelä-Ossetia, kuten Australs-saaretkin, on muuten äskettäin lisätty TCC-alueiden listaan, jolla nyt on 329 aluetta. Lue lisää eri aluelistojen viimeaikaisista muutoksista tästä.

Tunisia, Gambia, Senegal, Guinea-Bissau

Jani oli juuri palannut viiden päivän omatoimimatkalta Tunisiasta. Lisää Janin blogissa kohta.

Pirkko ja Lasse kävivät tammikuussa pakettimatkalla Gambiassa, mutta retkeilivät myös Senegalin ja Guinea-Bissaun puolella. Meriharakan blogijuttujen yhteenvedon voit lukea tästä. Maabongareille ehkä mielenkiintoisin on päiväretki Guinea-Bissauhun, joka onnistuu Banjulista ainakin Lam’s Toursin järjestämänä. He pystyvät myös järjestämään Guinea-Bissaun vierailun vaatiman viisumin Banjulissa pikana. Pikaviisumin hinta per nuppi oli n. 73 euroa.

GuineaBissau-8443

Pitcairn ja St Helena

Matkailumainoksista poimittua – kaupalliset risteilytkin poikkevat nykyisin jopa Pitcairnilla. Silversean risteilyllä pääsee jopa maihin (hyvällä tuurilla). Loistoristeilyt myi äskettäin myös Costa Deliziosan maailmanympäriristeilyä, joka myös ”käy” Pitcairnia katsomassa, mutta ei ilmeisesti rantaudu sinne.

Rauli Virtanen on äskettäin viettänyt aikaa St Helenalla. Tässä linkki kuvaan Raulin kuvakokoelmassa, josta niiden katsominen kannattaa aloittaa.

Tulevia matkoja

Lopuksi listattiin hiukan tulevia matkoja, joissa vilahteli niin Sri Lankaa, purjehdusmatkoja, Etelä-Amerikkaa ja Karibiaa, mutta niistä sitten seuraavilla kerroilla.
Mirja ja Aarne testaavat TSS:n Sri Lankan matkan, joten ehkä saamme siitä sitten arvion – TSS:hän on tunnettu edullisista hinnoistaan yhdistettynä perusteelliseen kiertomatkaan, mutta ryhmät voivat olla isoja, hotellit syrjässä ja matkat sisältävät tyypillisesti enemmän tai vähemmän ”pakkomyyntiä”, jonka toki voi jättää huomiotta, mutta kieltäytymisetkin saattavat rassata hetkellisesti hermoja.