196 maata ja keisaripingviinejä

Tammikuun kokous pidettiin taas kerran Oodissa, jossa isoinkin ryhmätyötila hiukan pullisteli lähes 30 jäsenen tultua kuuntelemaan Henrikin tarinaa ”matkasta” kaikkiin maihin ja katselemaan kuvia matkasta keisaripingviinien luo Antarktikselle.

Matti, Silva, Jouko ja Tuula kävivät Oceanwiden risteilyllä ja kokouksessa pääsimme Matin kuvien kautta mukaan matkan kaikkiin vaiheisiin. Tuulan matkakertomus on luettavissa tästä.

Keisaripingviinit-18

Suomessa on tätä nykyä (ainakin) yhdeksän kaikissa maailman maissa käynyttä ihmistä ja tällä kertaa heistä paikalla olivat Henrik ja Kimmo P. Aikaisemmin kokouksissamme ovat käyneet (ainakin) Rauli, Sami ja Kimmo K.

Tällä kertaa Henrik kertoi omasta ”matkastaan” kaikkiin maailman maihin.
Matkan alkuvuosiin kuului mm. matka kuplavolkkarilla Intiaan ja matka rahtilaivalla Etelä-Amerikkaan, jossa viivähtikin sitten yli vuosi.
Ajatus käynnistä kaikissa maailman maissa syntyi Meksikossa Larsin innoittamana (myös yksi näistä kaikissa maailman maissa käyneistä).

Ulkomaankauppaa harjoittavissa yrityksissä ja ulkoministeriössä työskennellyt Henrik kertoi usein työpaikkojen välillä pitäneensä 3 kuukauden tauon ja tehneen niinä aikoina pitempiä kierroksia esimerkiksi Afrikassa ja Oseaniassa, tuolloin vielä sopivasti alle 12-vuotiaiden poikiensa kanssa (lentoliput olivat edullisempia!)

Afrikassa jotkut tilanteet olisivat voineet heittäytyä vaarallisiksikin, mutta siitäkin mantereesta kuitenkin selvittiin, 80-luvullakin.
Yhdeksi suosikkialueekseen Henrik mainitsi Keski-Amerikan, erityisesti Nicaraguan.
Vaikka nyttemminkin Suomen talven sijaan Henrik valitsee usein lämpimiä ja riittävän turvallisia kohteita Tyynenmeren saarivaltiot eivät jääneet houkuttamaan: kovin samanlaisia kaikki.
Stan-valtiot eivät, pääosin niiden vielä kuuluessa Neuvostoliittoon, oikein innostaneet.

Viimeisiksi maiksi Henrikin ”matkalla” jäivät Etelä-Sudan ja ihan viimeiseksi Itä-Timor.

Henrik
Kuvassa Henrik ja Antarktiksen kävijät

Hetki keskusteltiin taas myös niin luvusta 196 = 193 YK:n jäsenmaata + Taiwan, Kosovo ja Vatikaani, kuin miten määritellään käynti maassa ja Henrik totesi käyttäneensä Guinnessin määritelmää, että Immigrationin läpi on mentävä, vaikka toki lähes kaikissa maissa on tullut vietettyä enemmänkin aikaa!

Muita matkatarinoita

Heta suositteli lämpimästi Sint Maartenia tukikohdaksi Karibian saarien tutkimiseen. Erityisesti Saba oli tehnyt vaikutuksen, mutta myös Anguilla, St Barts, St Kitts ja Nevis (molemmat saaret) olivat tulleet tutuiksi laivoilla ja lentäen tehdyillä päiväreissuilla.

Seija ja Manu olivat käyneet edullisella jouluristeilyllä Intian valtamerellä.
Mumbai oli ihastuttanut, mutta risteilyn vain yksi päivä Sri Lankassa oli kyllä liian vähän tuolle saarelle.
Seijan Facebook-sivuilta voi lukea matkasta lisää (myös ilman Facebook-tunnuksia, luulisin).

Harri Tuomola on käynyt Saudi-Arabiassa uuden viisumin myötä ja maata pitkin matkaten. Myös Harrin tarinoita voi lukea hänen Facebook-sivuiltaan.

20-vuotisklubimatka

Merja on ideoinnut mahdollista syysmatkaa Münchenin ympäristöön Etelä-Saksaan, mahdollisesti Oktoberfestin alkuun tai loppuun. Merja laittaa tästä erikseen vielä mailiä.

Kosovoonkin olemme, itse kukin, tervetulleita ja mahdollisuuksien mukaan Harri pyrkii tietysti olemaan paikalla.

Kevään matkasuunnitelmia

Matkasuunnitelmien ”jakaminen” jäi kokouksessa tällä kertaa vähemmälle, mutta Facebook-ryhmässämme on eilen aloitettu ketju tästä, eli jos olet Facebookissa, niin käy lukemassa sieltä – ja kertomassa omistasi!