Marraskuussa maailmalla

Kokoonnuimme yli 20 hengen porukalla joulukuun kokoukseen Hotel Arthurin kabinettiin jakamaan viimeaikaisia matkakokemuksia. Marraskuu on selvästikin matkailukuu, myös maailmanmatkaajilla. Yhteistä monille matkoille oli tällä kertaa ehkä vaan se, että Kaakkois-Aasia ei ollut meitä houkutellut.
 • Eksoottisin matkakokemus tällä kertaa lienee Oceanwiden risteily Ushuiasta Antarktikselle keisaripingviinejä katsomaan. Onnistuu kuulemma vaan noin 50% ryhmistä, mutta tällä kertaa onnistui! 24 kilometrin matka laivalta 10 000 keisaripingviinin kolonnan luo taitettiin helikopterilla, jonka kyytiin mahtui kerralla vain 4 laivan runsaasta 100 matkustajasta, mutta niin vaan iltapäivän ja illan mittaan kaikki halukkaat pääsivät näkemään keisaripingviinit lähietäisyydeltä. Draken salmikin oli tällä kertaa kesy, eli ylitykset sujuivat ilman suurempaa kärsimystä. Oceanwiden risteily pienellä laivalla, joka siis saa myös rantautua Antarktikselle toisin kuin Hurtigrutenin isot laivat, maksoi 4 hengen hytissä n. 7500 euroa, ilman lentoja Suomesta Ushuiaan ja takaisin.78618686_3176659842349323_6036661291412619264_o
 • Keski-Amerikan suunnalla on matkailtu niin maata pitkin Aventuran reissulla kuin risteillen Kristina Cruisesin matkassa. Pirkko ja Lasse kävivät kierroksensa lopuksi myös Chichen Itzalla, että saivat täyteen koko sarjan maailman seitsemästä uudesta ihmeestä.Untitled design (2)

  josta sitten Iltasanomatkin päätyi tekemään pienen jutun.

 • Mandala Kaukasian kiertomatkan kokemukset innoittivat pieneen keskusteluun eri matkatoimistojen valmiiden kiertomatkojen aikataulutuksesta. Ilmeisesti ainakin Mandala ja Arial Travel pakkaavat matkapäivät todella täyteen nähtävää ja koettavaa, niin, että matkailija, innokkaampikin, saattaa uupua. Myös Olympia, joka sisällyttää myös kaikki ateriat matkoihinsa, tarkoittaa ryhmän kanssa matkustamista koko matkan ajan. Aventuran aikataulut ovat vapaampia ja mahdollistavat myös hetkittäisiä irtiottoja ryhmästä, mutta toisaalta silloin ohjelmasta saattaa jäädä uupumaan jokin mielenkiintoinenkin kohde.
 • Aventuran Sudan, Djibouti ja Eritrea -kierroksen hienoimpia kokemuksia olivat Leenan mielestä Meroen pyramidit. Eritreassa oli vielä koettavissa ainakin häivähdys kansalaisvelvollisuus-tyyppisestä yhteiskunnasta.
  Yhteydet maiden välillä ovat sikäli haastavia, että kaikki lennot menivät Addis Abeban lentokentän kautta, eli se ainakin tuli tutuksi!
  Aventuran järjestämään osuuteen Leena liitti vielä omatoimisen osuuden Omanissa ja Beirutissa.74216726_10156753926376239_962744883930464256_n
 • Tilanne maailmalla ja viisumit on ilmeisen herkkä yhtälö. Pakistanissa, Iranissa ja Irakissa matkaillut Amin ei päässyt Afganistaniin maan tilanteen takia myönnetystä viisumista huolimatta ja Irakissa matkasuunnitelmat muuttuivat siten, että ne rajoittuivat lähinnä Erbiliin. Perjantain kokouksesta Amin suuntasi suoraan lentokentälle ja Saudi-Arabiaan e-viisumin turvin.
 • Jani vietti osan marraskuusta Mauritiuksella ja Reunionilla, jonne Pauliinakin on kohta suuntaamassa.
 • Matkanjärjestäjistä kun oli puhetta, niin Seija kehui Albatrosin matkaa Champagnen ja Bourgognen alueelle – majoituksetkin olivat kuulemma tällä matkalla hyvillä sijainneilla – näin ei aina ole Albatrosin matkoilla.
 • Sakari ja Sari olivat käyneet Uzbekistanissa mm. Ferganan laaksossa sen jäljiltä, että Sakarin viisumi Turkmenistaniin oli evätty. Mielenkiintoista aluetta sekin!

Matkasuunnitelmia

Jos marraskuussa oli kierretty maailmaa, niin matkoja oli runsaasti myös suunnitelmissa lähikuukausille:

 • Risteily Malediivit, Sri Lanka, Intia
 • Risteily Karibialla mm. Haiti (Labadee) ja Dominikaaninen tasavalta
 • Uzbekistan
 • Uganda ja Ruanda
 • Länsi-Afrikkaa (Arialin matkassa)
 • Gambia, Senegal ja tuurilla Guinea-Bissaukin
 • Surinam, Guyana ja ABC-saaria
 • Etelä-Amerikkaan Ranskan Guyanasta eteenpäin laajemminkin, myös Venezuela

Klubin juhlamatka

Käytiin lyhyt keskustelu klubin 20-vuotisjuhlamatkasta, joka voisi ajoittua syys-lokakuun taitteeseen. Oikea syntymäpäivä olisi 30.9.

5-vuotismatka tehtiin Tallinnaan, 10-vuotismatka Venäjälle, 15-vuotismatkaa ei toteutettu kun ei sitten saatukaan viisumeja Eritreaan ja nyt esillä on ollut matka Etelä-Saksaan siellä asuvan klubilaisen Arton vieraaksi. Tosin ehkä myös Tallinnan risteily voisi olla sellainen matka, jolle kaikki halukkaat voisivat vaikka jonain sunnuntaina osallistua. Myös mahdollisuudesta vierailla klubilaisen Harrin luona Mitrovicassa on vähän keskusteltu. Merja toteuttaa asiasta jäsenkyselyn lähiaikoina, että saadaan ainakin ajankohtia alustavasti kalentereihin.