Marraskuun klubi

IMGP4062Marraskuun torstai-iltaan osallistui 19 matkailusta kiinnostunutta Arthurin ravintolassa.

Matkaa tehtiin näissä maisemissa:

  • Shanghaissa pikkukujien baareissa soi jazz ja sieltä löytyi myös tunnelmallisia teehuoneita. Paikalliset herkut jäivät maistamatta, koska ravintoloissa ei voinut maksaa ilman kiinalisen pankin QRkoodia.
  • Japanissa käyneet olivat viikossa matkanneet junalla kolmella saarella ja tavanneet karavaanareita Fukushiman lähellä.

Osakassa olivat kadut vallanneet, valkoisiin ja valopamppuihin pukeutuneet, ihmiset ohjanneet ihmisiä sisätiloihin lähestyvää myrskyä suojaan. Osakaan myrsky ei kuitenkaan osunut, mutta Tokion läheltä uutisoitiin jopa menehtyneistä.

  • Matka pyörätuolilla New Yorkissa onnistui hyvin, useimmat nähtävyydet oli hyvin saavutettavissa. Musikaali Broadwaylla ja museokierrokset sujuivat onnistuneesti. Vapauden patsaalle kannattaa varata lippu, sinne on kuukausien jono.
  • Libanonissa matkanneet joutuivat keskelle paikallisia mellakoita. Beirutista johtavat tiet olivat poikki ja kuviin tallentui heti ensimmäisenä iltana mellakoivia ihmisiä ja palavia rengaskasoja. Nähtävyyksiä päästiin kuitenkin katsomaan pienemmän bussin kyydissä.
  • Esko saapui tilaisuuteemme suoraan Turkmenistanin matkaltaan ja saimme tuoreeltaan kuulla hänen mielenkiintoisista kokemuksista.

Eskon teksti: Turkmenistan tuli nähtyä. Tässä on mielenkiintoisimmat kokemukset.

Presidentti menee töihin joka aamu 4:30-5:00 välillä ja palaa töistä 19:30-20:00 paikkeilla. Silloin kaikki käytössä olevat tiet ovat suljettuja. Jouduimme kolmisen kertaa odottamaan. Hotellimme edessä jonkin matkan päässä on käytettävä tie. Kun presidentti ajaa ohi tulee ikkunanverhojen olla kiinni.Yhdellä meistä ei ollut ja koputettiin oveen ja soitettiin että verhot kiinni. Läpinäkyvä näkösuojaverho riitti, mutta kokonaan verhot eivät saaneet olla auki.

Marin lentokentällä ryhmämme neljä ruumaan menevää laukkua kuudesta piti avata. Oli sisäinen lento. Kysyttiin ”sharp objects or bottles”.  Avattu puolillaan ollut Jäger Maister pullo takavarikoitiin. Avoimet pullot eivät ole sallittuja matkalaukuissa. Itselläni oli matkalaukussa halvat teatteri- tai safarikiikarit. Ne meinattiin takavarikoida, mutta paikallisopas soitti matkatoimiston johtajalle, joka soitti jollekin. Sain nuo erittäin vaaralliset kiikarit takaisin.

 

  • Klubimme perustaja Raymond Bell tuli perinteiselle kerran vuodessa käynnilleen. Puheissa nousi esille maailmalla matkailua haittaavat ongelmat: Delhin saasteet sekä Libanonin, Barcelonan ja Santiagon mellakat.

Kaksi tuntia vierähti nopeasti mielenkiintoisten matkakokemusten ja uusien matkasuunnitelmien parissa. Ehkä ensi kerralla tarinat kuljettavat meidät Antarktikselle ja Keski-Amerikan risteilylle.