Torstai on toivoa täynnä

Maailmanmatkaajien kuukausitapaamisen ajankohta muutettiin kesällä lokakuun kokouksesta alkaen kuukauden ensimmäisestä perjantaista ensimmäiseen torstaihin ja alkavaksi vasta klo 18:00. Eilinen oli siis ajankohtansa osalta ensimmäinen laatuaan.

Arthurissa oli tällä kertaa paikalla 15 henkeä ja ohjelmassa oli vapaata keskustelua matkoista ja matkailusta – ja keskustelu olikin vilkasta!

torstai

Myös yksi kaikissa maailman maissa jo käyneistä henkilöistä, Henrik Moliis, kunnioitti kokousta läsnäolollaan ja lupaili alustavasti, että jossain tulevassa kokouksessa hän voisi kertoa enemmän omista matkoistaan ja niiden taustoista.

Henrikillä oli kuitenkin tällä kertaa muutakin menoa samana iltana, mutta vielä hänen lähdettyääkin keskustelimme hetken kaikissa maissa käyneistä suomalaisista, joiden lukumäärä lienee edelleen n. 10. Alla olevasta kuvasta puuttuu ainakin Kari-Matti Valtari ja Kimmo Kiljunenkin on lienee saanut viimeisenkin puuttuvan maansa jo käytyä. Arvo Sipilä kuoli vuonna 2016.

Kaikissa-valtioissa
Ismo Pornan kirjan julkaisemisen aikaan nämä suomalaiset olivat käyneet kaikissa maailman maissa

Kesän mittaan maasaldoaan oli läsnäolijoista kasvattanut eniten Anna-Katri. Anna-Katri kirjoittikin äskettäin blogiinsa yhteenvedon omasta tavoitteestaan käydä kaikissa maailman maissa.

Patrik oli onnistunut käymään Etelä-Ossetiassa – ja päätymään seurueensa kanssa keskusteluihin paikallisen miliisin kanssa. Tälle alueelle saattaa nykyisin päästä tai olla pääsemättä riippuen vähän suhteista.

Jouko ja Tuula ovat lähdössä Etelämantereelle etsimään keisaripingviinejä – Hannele puolestaan mm. Ugandaan etsimään vuoristogorilloja.

Pirkko ja Lasse ovat lähdössä Keski-Amerikan kierrokselle Panamasta Meksikoon Aventuran kanssa.

Myös Tunisia oli esillä matkahahmotelmissa – ja siihen liittyen vinkki risteilystä, jolla pääsee käymään niin Algeriassa kuin Tunisiassa.

Sakari ja Sari olisivat lähteneet Arial Travelin matkassa mm. Turkmenistaniin, mutta Sakari (eikä Arial Travelin Albina) ole saaneet viisumia maahan, joten Turkmenistanin osuus muuttui kierrokseksi Ferganan laaksossa. Sakari arveli oman viisuminsa epäämisen syyksi kameraansa, eli Turkmenistanin viranomaiset (ainakin) taitavat käydä läpi erilaista netissä olevaa materiaalia viisumianomuksia läpikäydessään.

Samalla oli puhetta siitä, että viisumin epäämisestä matkajärjestelyihin tulevia muutoksia matkavakuutukset eivät korvaa, esimerkiksi Aventuran Länsi-Afrikan kierrokselle viime tammikuussa osallistuneet ”testasivat” asiaa useammankin vakuutusyhtiön kanssa.

Viisumeihin liittyen Patrik työstää edelleen viisumiaan Yhdysvaltoihin ja suositteli sen hakemista heti kun on käynyt yhdessäkin kieltolistan maissa – Patrik on käynyt kaikissa ja se saattaa olla syynä tilanteen mutkistumiseen. Lainaus alla Yhdysvaltain ESTA-ohjeista.

Travelers in the following categories are no longer eligible to travel or be admitted to the United States under the Visa Waiver Program (VWP):

  • Nationals of VWP countries who have traveled to or been present in Iran, Iraq, North Korea, Sudan, Syria, Libya, Somalia and Yemen on or after March 1, 2011 (with limited exceptions for travel for diplomatic or military purposes in the service of a VWP country).
Advertisement