Elokuun kuukausikokous

Helteiden jälkeen elokuun alun kuukausikokoukseen Oodissa osallistui taas parikymmentä maailmanmatkaajaa, mukana myös livenä ensimmäistä kertaa jo pitempään Facebook-ryhmässämme aktiivisena ollut Reissujani -blogia kirjoittava Jani ja yksi tutustuja. Tämän innoittamana toteutimme tällä kertaa esittelykierroksenkin vähän pitemmällä kaavalla ja listasimme myös ikimuistoisimpia paikkoja. Esillä olivat ainakin Amazon, Galapagos, Uusi-Seelanti, Tyynenmeren saaria, tuoreena kokemuksena Bolivia suola-aavikko ja Ranska! Uudesta-Seelannista juteltiinkin hetki, sillä sen monet olivat kokeneet, hieman eri aikoina, mutta kaikkiin, etenkin se oli tehnyt vaikutuksen, tavalla tai toisella.

Kokousaika ja -paikka

Käytyjen keskustelujen ja Facebook-ryhmässä toteutetun kyselyn perusteella kuukausikokoukset pidetään lokakuun alusta alkaen kuukauden ensimmäisenä torstaina klo 18:00 alkaen. Ensisijaisena kokouspaikkana on Hotel Arthurin ravintola, mutta Oodin ryhmätyötilaan pyritään tekemään varapaikkavarauksia, jotka perutaan kunhan on varmistettu, ettei kokoontumiselle Hotel Arthurissa ole estettä.

Syyskuun kokous on vielä perjantaina 6.9. Hotel Arthurin kabinetissa klo 17:30 alkaen. Syyskuussa Tomi Tölli tulee kertomaan automatkastaan maailman ympäri.
Kabinetin vuokra katetaan kerhon käteisvaroilla, jotka ovat Merjan hallussa, ja joita täydennetään keräämällä kolehtia tarvittaessa.

Bolivia

Jouni kertoi matkastaan Boliviaan. Matkaohjelmaan sisältyi niin nousu yli 6000 metriin vuorelle kuin suola-aavikkoa. Sopeutuminen korkeuteen jo ilman vuoriakin vaatii Boliviassa kärsivällisyyttä (ja kokapensaan lentiä tai Diamoxia).

Bolivia
(Salar de Uyuni – kuvituskuva Flickristä)

Nomadmanian kokous Azoreilla

Nomadmanian uutiskirjeessä jo ollut yhteenveto Azorien kokouksesta, jossa suomalaisia maailmanmatkaajia edusti Harri, löytyy tästä. Harrin (suomenkielisen) yhteenvedon puolestaan voit lukea tästä (vain Facebook-ryhmän jäsenet).

45579eb3-1c3e-4ded-909e-82bf58d092f7
Nomadmanian sääntöjä kehittävä joukko Azoreilla

Ja pienenä muistutuksena taas, että jäsenvaatimuksissamme on nykyisin Nomadmanian profiili (ja siinä vähintään 100 TCC-aluetta). Nomadmanian tilin luomisen myötä pääset tietysti myös Nomadmanian jakelulistalle ja saat suoraan sähköpostiisi heidän kuukausittaiset uutiskirjeensä – eli jos homma ei ole vielä hoidossa, niin harkitsepa tätä joidenkin matkojen välissä!

Pakistan

Pakistan on vielä hiukan haasteellisesta turvallisuustilanteesta huolimatta avautunut siinä määrin, että sinne on jo Suomestakin tarjolla Travellerin ryhmämatka.
Jos ilmoittaudut toukokuiselle matkalle, niin saatat löytää itsesi yhden tai useammankin maailmanmatkaajan seurasta …

67609096_2241434835911261_1885552215595155456_o
Kuvituskuva Travellerin sivuilta

Iltasanomien juttu

Jos joku ei vielä ole nähnyt Iltasanomien viimeisintä juttua ”maailmanmatkaajista”, niin linkki juttuun (ja sen ihaniin kommentteihin) löytyy tästä jutusta, jossa on myös tarkemmat erittelyt jutussa mainittujen matkojen kustannuksista, jos ne jotakuta sattuisivat kiinnostamaan.

Untitled design (1)

Advertisement