Heinäkuun kuukausikokous

Heinäkuussa kokoonnuimme taas kerran Oodin Ryhmätila 3:ssa, eli Oodin suurimmassa ilmaiseksi varattavaksi tilassa.

Tilakysymyksistä käytiin myös keskustelua, sillä Hotel Arthur veloittaa jatkossa kabinetin varauksista 100 euroa – kokoontuminen ravintolasalin puolella ei edelleenkään maksa mitään. Oodin tila ei oikein riitä 20 henkeä suuremmalla joukolle ja sen varaamiset on jaettava monelle hengelle, sillä yhdellä varaajalla voi olla vain yksi varaus ne voi tehdä max 120 päivää etukäteen.

Syyskuun kokoukseen Tomi tulee kertomaan automatkastaan maapallon ympäri ja siihen on varattu kabinetti.

Tarvittavan summan keräämisestä keskusteltiin esillä olleiden vaihtoehtojen käsitellessä mm. yhdistyksen rekisteröimistä, jäsenmaksun keräämistä, ovirahan keräämistä, matkatoimistojen hankkimista sponsoroijiksi, mutta lopulta päädyttiin ainakin toistaiseksi jatkamaan jo aikaisemmin nettisivuistamme aiheutuvien pienten kustannusten keräämiseksi käytettyä rahoitustapaa:
Merja kerää läsnäolevilta 10 euroa kun rahaa tarvitaan lisää ja pitää kirjaa kunkin maksamista kympeistä tavoitteena, että kaikki kokouksissa käyvät maksavat kymppejä tasaisesti, eli samalta henkilöltä pyydetään raha uudestaan vasta, jos läsnä ei ole vähemmän (tai lainkaan) maksaneita.

Hotel Arthurin ja Oodin lisäksi Dublinerissa on ilmainen tila, jota saatetaan myös jossain tilanteessa käyttää varapaikkana. Jos näin, niin asiasta tiedotetaan kokouskutsussa ja nettisivuilla.

Jatkoa varten selvitetään myös mahdollisia torstaille tarjolla olevia ilmaistiloja – perjantaille niitä ei ole, mutta läsnäolevista ainakin selkeälle enemmistölle myös torstai-ilta sopisi kokousillaksi.

oodi
Kesäinen Oodi

De Berejstes Klub

Pirkko ja Lasse olivat käyneet Kööpenhaminassa tutustumassa tanskalaisten Maailmanmatkaajien toimintaan heidän ylläpitämässä Café Globen -kahvilassa. Ainakin Merja ja Patrik ovat myös käyneet tanskalaisten luona kylässä ja koska kahvila on kaikille avoin, niin jos olet Kööpenhaminassa arki-iltana, niin poikkea katsomassa tanskalaisten toimintaa!

Tanskalaisten klubista lisää Pirkon ”raportissa” heidän toiminnastaan ja kahvilastaan.

Cafe Globen-1285
Tanskalaisten Maailmanmatkaajien ”olohuone”

Olethan myös huomannut Maailmanmatkaajien nettisivuilla olevan kuvauksen Kaiken maailman klubeja, jossa listataan tiedossa olevia maabongareiden klubeja verkossa ja maailmalla – myös näiden joukosta voi löytyä kivoja vierailupaikkoja matkoillekin.
Mm. Traveler’s Century Clubin kokouksiin Euroopassa pääsee vierailemaan vaikkei TCC:n jäsen olisikaan.

Klubilaisia mediassa

GEO-lehden numerossa 5-6/2019 julkaistiin Yrjön ottama kuva Buenos Airesista.

Klubilaiset maailmalla

Missä maailmalla kierros tuotti suunnilleen tämänlaisen listan kohteista:

  • Kööpenhamina ja Bornholm
  • Valamo
  • Huippuvuoret
  • Bussilla Bangkokiin
  • Bhutan, Nepal ja Bangladesh
  • Vancouver
  • Ranskan Riviera, Monaco, Valencia
  • Intian valtameren risteily
  • Libanon

Bussilla Bangkokiin -matkalla ja sen yhteydessä tehdyillä lisäkierroksilla Matti ja Silva olivat myös käyneet Kiinan uiguurialueella ja antaneet puhelimensa skannattavaksi –  eipä siihen juuri muuta vaihtoehtoa ole.

Inga on kiinnostunut Arialin tammikuussa järjestämästä Länsi-Afrikan kierroksesta, jonka yhteydessä olisi lisäosiona mahdollisuus käydä myös Kamerunissa. Kamerunin osuuteen tarvittaisiin kuitenkin vielä 2 henkeä lisää ja sitovat ilmoittautumiset vielä heinäkuussa, eli jos harkitset Länsi-Afrikkaa ja Kamerunia vuoden 2020 alkuun, niin ilmoittaudu, nyt 🙂

20-vuotismatka Saksaan lokakuussa 2020

Vuoden 2020 matkasuunnitelmia laatiessasi jätä tilaa lokakuulle – suunnitteilla on pidennetyn viikonlopun mittainen pieni kiertomatka Saksassa Arton ”vieraana”. Lennot todennäköisesti Müncheniin.

Klubin jäsenmäärä

Tanskalaisten 23 vuotta vanhassa klubissa jäseniä on n. 550 ja lisäksi heillä on matkailusta kiinnostuneita, muttei jäsenehtoja (vielä) täyttäviä ulkojäseniä n. 300.

Maailmanmatkaajien postituslistalla (virallisin jäsenlistamme) on nykyisin n. 130 henkeä, joita n. 100 on mukana Facebook-ryhmässämme.
Jos olet jäsen ja käytät Facebookia, muttet ole vielä mukana ryhmässä, niin pyydä jäsenyyttä.
Lisäksi nettisivustollamme on n. 50 seuraajaa (osa jäseniä, osa muuten toiminnastamme kiinnostuneita) – jos haluat sähköpostiisi tiedon tällä sivustolla julkaistuista uusista jutuista tilaa uutiskirje sivun alalaitaan ilmestyvästä pienestä ikkunasta.

Uusilta jäseniltä edellytämme nykyisin Nomadmanian profiilia, jossa on vähintään 100 TCC-aluetta, mutta muuten profiilin voi päivittää haluamallaan tarkkuudella – jos ei itse halua sitä ei tarvitse päivittää Nomadmanian alueiden (1281) ja päivämäärien tarkkuudella. Nomadmanian profiilin luomista helpottaa myös mahdollisuus ladata sinne MTP-profiilinsa tiedot, eli jos henkilöllä on jo ollut Most Traveled People -profiili, niin siihen syötettyjä alueita ei tarvitse syöttää uudelleen Nomadmaniaan.

Jossain vaiheessa saatamme alkaa karsimaan postituslistaltamme henkilöitä, joilta Nomadmanian profiilia ei löydy, joten asiaan kannattaa paneutua nyt!