Maailmanmatkaajat Oodissa

Tammikuun ensimmäinen kokous pidettiin poikkeuksellisesti Oodin suurimmassa ryhmätyötilassa, joka on mitoitettu 16 hengelle, mutta niin vaan meitä mahtui sinne suunnilleen 30 henkeä – taisi kokouspaikka kiinnostaa vieläkin enemmän kuin normaali kuukausikokous!

Paikalla oli myös muutamia uusia – tai uusvanhoja – jäseniä, jotka olivat joko ihan ensimmäistä kertaa tai ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen mukana: Tervetuloa Jyrki, Katja, Tuula ja Inga!

Kertauksena varsinaisilta jäseniltä vaaditaan täytetty Nomadmanian profiili, josta ilmenee, että maailmaa on kierretty vähintään 100 TCC-alueen verran. Tässä yksi esimerkki:

merja nomadmania

Matkakokemusten ja -suunnitelmien jaon lomassa tuli puheeksi myös Aventuran helmikuinen matka Etelä-Afrikkaan, Lesothoon, Eswatiniin (ennen Swasimaa) ja Mosambikiin, mahdollisuutena vielä liittää samaan matkaanZimbabwe, Namibia, Botswana ja Sambia. Matkalle kaivattaisiin vielä paria osallistujaa, niin mukaan saataisiin suomalainen opaskin, eli jos jollakin on vielä helmikuussa 8. tai 14. päivä alkaen tilaa matkakalenterissa, niin tutustu matkaan tästä.

Matkakokemuksista poimittua: Väli-Amerikan kiertomatkalla olleet joutuivat jättämään Nicaraguan väliin Ulkoministeriön muutettu Nicaraguan matkustussuosituksen tilaan ”Vältä tarpeetonta matkustamista”. Toivottavasti tilanne siellä taas paranee vaikka ensi talvikauden matkoja ajatellen.

Oodin ryhmätyötilan innoittamana teimme myös kokeeksi yhden ”ryhmätyön”, tosin yhtenä isona ryhmänä: kävimme läpi satunnaisesti valittuja maita yhden per osallistuja kysellen ketkä ovat käyneet kyseisessä maassa ja parhaita kyseiseen maahan liittyviä matkatarinoita jakaen. Burundi ja muutama Tyynenmeren saari taisivat jäädä ainoiksi maiksi, joissa kukaan ei ollut käynnyt. Ja ehkä vastoin ryhmän ennakko-odotuksia, Pohjois-Korea puuttui vielä ainakin puolelta paikalla olleista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Oikealla käyttämämme ryhmätyötila (kuva otettu lehdistötilaisuudessa, kokouspäivänäkin Oodi oli vielä niin ruuhkainen, ettei tällaista kuvaa olisi saanut millään otettua)

Jordanian kohdalta mieleen tullut muistutus jaettavaksi kaikille muillekin: kannattaa katsoa Yle Areenasta elokuva Aavikon kuningatar. Se on vaan kerta kaikkiaan upea ja Nicole Kidmaniahan katselee aina mielellään!

aavikon

Tammi-helmikuussa eniten klubilaisia on samalla suunnalla Guineanlahden valtioissa Afrikassa, joko Arial Travelin, Aventuran tai Albatrosin matkoilla, joten helmi- tai viimeistään maaliskuussa on sitten tuoreita kokemuksia jaettavaksi siltä suunnalta!

Helmikuun kokous on taas Hotel Arthurissa – lisää tietoa aikanaan kokouskutsussa. Oodiakin voidaan toki yrittää kokouspaikaksi joskus toistekin, sillä ainakin taustamusiikin puuttuminen sai ryhmältä pisteitä!