Lost in September

Syyskuun kuukausikokous keräsi Lost in Helsinki -ravintolan kabinettiin n. 30 hetkellisesti Suomessa viipyvää maailmanmatkaajaa – mukana myös pari uutta jäsentä/jäsenehdokasta. Klubin pitkäaikaisista jäsenistä nyttemmin kokouksissa harvemmin vieraillut Seppokin oli tällä kertaa päässyt mukaan, samoin kuin Saksan vahvistuksemme Arto.

MM-1274

Keskustelussa sivuttiin kesän mittaan tehtyjä matkoja, mukana niin Aasiaa (mm. Mongolia, Etelä-Korea), Afrikkaa (Madagaskar, Malawi), Eurooppaa (Venäjä, Valko-Venäjä, Ukraina, Moldova, Gotlanti).

Maiden ja alueiden keräilyn lisäksi esillä olivat myös Euroopan pääkaupunkien keräily ja Suomen maailmanperintökohteet. Patrik oli Bernin myötä saavuttanut kaikki pääkaupungit tavoitteen ja Schildtit Verlan myötä kaikki Suomen maailmanperintökohteet. Seuraavaksi vuorossa tällä saralla toivottavasti kaikki pääkaupungit Schildtien osalta Zagrebin myötä ja eiköhän Patrik vielä kierrä loputkin kotimaan Unescon maailmanperintökohteet 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tulevista matkoista esillä olivat ainakin Esan tuleva loput USA:n osavaltiot golf-kierros ja monen kllubilaisen tämän syksyinen matka Saudi-Arabiaan. Tällä hetkellä klubilaisia on ainakin kiertämässä Grönlantia.

Uusille jäsenille – ja miksei vanhoillekin kertauksena muutama linkki:

everypassport

Nomadmanian käytössä pääsee nopeimmin alkuun kun syöttää ensin maatason (yhden vierailun yhdellä alueella kussakin maassa) ja täydentää sitä halutessaan myöhemmin. Myös vierailujen ajankohdat voi aluksi vaikka ”unohtaa”.
Lokakuun kokous on Nomadmanian ns. autentikointikokous Suomessa, joskaa emme odota sen tuovan Suomessa sen suurempaa ryntäystä kokoukseen.
(Kokouslistalinkki vaatii sisäänkirjautumisen Nomadmaniaan).

Pirkko lupasi välittää Nomadmanian suuntaa kokoukselta terveiset, että mahdollisuuksien mukaan museoiden nimet olisi hienoa saada myös alkuperäisellä kielellä, sillä englanninkieliset käännökset ovat usein turhankin geneerisiä.

Traveler’s Century Club kokoontuu lokakuun alussa Barcelonassa. Schildtit osallistuvat.

tcc

ETIC (Extreme Traveler International Congress) järjestetään 2018 Baghdadissa, Suomesta lähdössä ovat Harri, Kari-Matti ja Patrick. Extreme Traveler -ryhmän jäsenvaatimuksena näyttää muuten olevan nettisivun perusteella 175 maata tai 250 TCC aluetta (327:stä).

etic

virtanen_riostarotterdamiin_kansi_72dpiRaulin uusin kirja Riosta Rotterdamiin tuli muuten painosta eilen.

Riosta Rotterdamiin kertoo ajasta, jolloin Suomi oli kauppamerenkulun pieni suurvalta ja ”venäjänsuomalainen” merimies tuttu näky Hullista Honoluluun. Teoksessa kerrotaan uskomattomista ihmiskohtaloista: jotkut rikastuivat huimasti, toisten elämä päättyi traagisesti trooppisiin sairauksiin tai pommituksiin internointileireillä. Kirja palauttaa mieleen kaukorakkauden ja satamaromantiikan ajat. Vieraissa satamissa lastattiin muutakin kuin kolia ja kahvia, kuten pirtua ja pakolaisia, sekä setelikontteja ja sotatarvikkeita.