Kesäkuinen ilta

Kesäkuun alun kuukausikokoukseen Lost in Helsinki -ravintolan kabinetissa osallistui 17 henkeä. Toivotimme tervetulleeksi myös ensimmäistä kertaa kokoukseen saapuneen Lassen: ”Tavoite 100 TCC-aluetta on ylittynyt jo muutamalla ja matkakohteiden muuttuessa aina vaan eksoottisimmiksi klubijäsenyydestä on varmaan iloa ja hyötyä”.

Kävimme myös pienen esittelykierroksen painottaen itse kunkin seuraavia matkoja ja löytyihän sieltä: lähikohteita Euroopassa, Grönlantia, Kanadaa, Kiinaa, Mongoliaa, Tiibetiä, Venäjää, nämä nyt ainakin. Aventuran Suuren Guineanlahden kiertomatkan osallistujista ilmeisesti ainakin kolmannes on maailmanmatkaajia, sillä lähtijöitä ryhmästämme on ainakin viisi.

Kesän alla juteltiin myös hetki majakkamatkailusta, kun tuli taas kerran puheeksi, että Märketiltä saa MTP-pisteenkin. Märketillehän pääsee Eckeröstä, Ahvenanmaalta.

kirja.jpgChrister Bergström esitteli vasta ilmestynyttä kirjaansa Den äventyrliga sonen från Benvik, joka on historiallinen romaani.

ultimateKokouksen toisena kirja-aiheena oli Lonely Planetin Ultimate Travelist -kirjan arvonta. Kirja asettaa 500 maailman nähtävyyttä ”paremmuusjärjestykseen” ja monet sitä selanneet olivat kiinnostuneita siitä, mutta lopulta onnetar suosi Karia, joka sai kirjan omakseen.