Oili Liutu poissa

Aurinkoisena toukokuun lauantaina saimme suruviestin, maailmanmatkaajien alkuperäisjäsen Oili on nukkunut pois. Hän oli viikkoa aikaisemmin saanut laaja-alaisen aivoinfarktin.

Oili oli vuoteen 1986 mennessä matkustanut 40 maassa ja matka tällä kertaa suuntautui suljettuun Albaniaan. Matkalla hän tapasi Veikko Huhtalan ja siitä lähtien he matkustivat yhdessä maailman ääriin ja lopulta myös avioliittoon. Häämatka suuntautui Afganistaniin. Veikon ja Oilin yhteisistä matkoista voi lukea toisaalta maailmanmatkaajien ja Mosttraveledpeoplen sivuilta tai Veikon kirjoittamasta kirjasta ”Maailmanmatkaaja”.

Minä tapasin Oilin ja Veikon Pohjois-Korean matkalla vuonna 2002. Jo siellä huomasin heidän vieraanvaraisuuden, he kutsuivat matkaseurueen huoneeseensa keskustelemaan päivän tapahtumista ja aina oli jotain pientä purtavaa tarjolla. Samalla he kertoivat minulle maailmanmatkaajien klubista ja seuraavan kuukauden ensimmäisenä perjantaina olin Arthurissa katsomassa mikä kumma tämä kerho on.

Oilin vieraanvaraisuus näkyi myös hänen kotonaan. He kutsuivat mielellään lähimpiä ystäviään katsomaan ja kuuntelemaan matkoista. Pöydät notkuivat herkkuja, ei ollut puutetta ruoasta eikä juomista ja kattaus oli aina kaunis. Jutustelu liittyi yleensä matkoihin ja me muut katsoimme kartoista, missä kummassa tuollaiset kohteet sijaitsevat.

Nyt kaksi suurta matkailijaa on poissa. Kiitos niistä mukavista postikorteista ja muistoista, jotka jäävät jälkeenne mieliimme.

Oililla oli 172 käytyä itsenäistä valtiota ja 735 MTP-pistettä.

 

oili ja veikko

 

Timo

Advertisement