Ruokamatka Tampereelle

Pyrimme, siis Maailmanmatkaajat, vuosittain pitämään yhden kokouksen myös Tampereella, jossa useampikin klubilainen asuu. Tällä kertaa kokoustamme voisi hyvällä syyllä kutsua ruokamatkaksi, sillä Bodega Salud tarjosi sen verran hyvää andalusialaista ruokaa.

Klubilaisia oli paikalla 10, kun lasketaan mukaan myös kokouksessa läsnä ollut jälkikasvu.

Aloitimme tapaksilla, tässä esimerkkeinä salmorejo-keitto ja tapaslautanen.

Pääruuista suosituin oli Saludin legendaarinen pippuripihvi, mutta myös lohi (Salmon de Josper) ja kasvisvaihtoehdolla (Queso Halloumi con Hinojo) oli ottajansa.

MMTre-1

MMTre-4

MMTre-5

Ennen jälkiruokia oli vuorossa tähän aikaan vuodesta (kiinalainen uusivuosi) jo melkein perinteeksi muodostuneet Merjan tarjoamat onnenkeksit. Vähän jäi kyllä nyt tällä kertaa epäilyttämään, että miten ja miksi Merja onnistui jakamaan ne siten, että niin Pirkko S, Pirkko M ja Pirjo saivat allaolevan tekstin …

MMTre-7

Eihän meistä kukaan ollut puhunut liikaa … mitä nyt olimme kertoneet matkasuunnitelmistamme. Huikein suunnitelma, pallon ympäri, oli Minnalla, Antilla ja Milalla: pääkohteena Pääsiäissaari, mutta kun aikaa on viisi viikkoa ja lentoliput maailman ympäri, niin reitille mahtuu monta muutakin ihanaa kohdetta lähinnä Tyynellä merellä. Antti K:n suunnitelmissa oleva risteily Grönlannista Kanadaan herätti myös erityistä mielenkiintoa.

Onnenkekseistä jatkettiin Koiran vuoden merkeissä jälkiruokiin. Esimerkkinä alla Flan de Naranja. Jälkiruuat hävisivät sen verran nopeasti itse kunkin suuhun, että valokuvat jäivät vähemmälle. Suosittuja vaihtoehtoja olivat myös rommirusinajäädyke, vaniljajäätelö ja konjakilla liekitetyt mansikat ja valkosuklaakakku passionhedelmälisukkeilla – siis taisimme syödä jälkiruokalistan kaikki vaihtoehdot!

MMTre-8

Untitled-2
Voittaja palkittiin Karin valitsemalla pienellä kirjalla Ihmiskunnan ennätykset.

Jälkiruokien lomassa piti vielä verrytellä aivonystyröitä perinteisellä Tampereen tietokilpailulla, jonka Kari oli tapansa mukaan laatinut. Tällä kertaa vuorossa oli Suomi-tietous. Kaikkihan meistä tietävät mikä näistä ei ole petoeläin: majava, mäyrä, näätä ja saukko – tai minä vuonna Helsingin metro valmistui: 1980, 1982, 1984 vai 1986. Espoolaisina Pirkko S ja Lasse protestoivat ja ehdottivat kysymykseksi koska Länsimetro valmistui! Mainion kisan voitti Pirjo pistelukemalla 25/40, kun Minna, hyvänä kakkosena, ylti vaan lukemaan 22/40.

Ravintola oli lämmin ja kotoisa, mutta muuten käväisi kyllä hiukan mielessä, että josko seuraavan kerran sittenkin tulisimme Tampereelle lämpimämpään ja vihreämpään vuodenaikaan!

Talveen sijoittui myös silloin uudessa hotelli Tornissa pidetty tapaaminen Tampereella tammikuussa 2015.

MMTre-6