Helmikuun kuukausikokous

Maailmanmatkaajat

Pääkaupunkiseudun lumi-infernosta ja perjantailta torstaille siirretystä kokousajasta parikymmentä maailmanmatkaajaa löysivät Lost in Helsingin kabinettiin kuuntelemaan säätilaan sopivasti Arton kertomusta hänen ja Sandran matkasta Grönlantiin maaliskuussa 2017.

Arto ja Sandra viettivät kaksi viikkoa valkoisissa maisemissa Kangerlussuaqin lähellä sijaitsevalla tutkimusasemalla ystävän kutsusta. Kangerlussuaqhan on Grönlannin ”lentopääkaupunki”, eli isommat koneet Tanskasta voivat laskeutua vaan tänne ja paikallisliike kaikkialle muualle, myös pääkaupunki Nuukiin lähtee pienemmillä koneilla täältä. Tutkimusaseman lähialueille suuntautuneen retkeilyn lisäksi Arto ja Sandra kävivät moottorikelkoilla Sisimutissa, joka on Grönlannin toiseksi suurin kaupunki.

Arto Greenland
Paluumatka Sisimutista Kangerlussuaqiin alkamassa. Kuva Arton blogista, josta voit myös lukea lisää matkasta.

Kangerlussuaqista keskustelu polveili myös muihin Grönlannin kohteisiin. Ilulissatissa käyneet niin Heta kuin Pirkko ja Lasse suosittelivat sitä ainakin yhdeksi kohteeksi siellä. Lentoja Grönlantiin on paitsi Kööpenhaminasta myös Reykjavikista, jälkimmäisestä myös suoraan Ilulissatiin.

Grönlannista löydät juttuja myös muista kuin Arton blogista, ainakin Meriharakasta (Ilulissat ja Nuuk) ja Travelloverista (Nuuk).
Pirjo olisi kiinnostunut mahdollisuuksista vierailla Grönlannin pohjoisosissa ja mahdollisista yhteyksistä jatkaa matkaa Länsi-Grönlannista itäiseen Kanadaan, mutta näistä vaihtoehdoista ei ainakaan paikalla olleilla ollut tietoa/kokemuksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ilta Ilulissatin jäävuonolla

Muuten klubilaiset olivat matkailleet mm. Mallorcalla ja Ibizalla (Merja), Tunisiassa (Pirkko ja Lasse), Mosambikissa, Swasimaassa ja Lesothossa (Heta ja Jukka), risteilleet Borneolla, Vietnamissa, Kambodzassa ja Thaimassa ja retkeilleet Myanmarissa (Leena).

Lähikuukausien matkojen ehdoton suosikkialue näyttäisi olevan Karibian alue, jonne suuntaavat ainakin Christer (Jamaika, Dominikaaninen tasavalta, Haiti), Pirjo ja Harri (Guayanat, Surinam, Tobago, Dominica) ja Pirkko ja Lasse, tosin vasta maaliskuussa (mm. Dominica, Barbados, Grenada, St. Vincent, Grenadiinit, St Kitts & Nevis). Suosikkimatkanjärjestäjä juuri nyt näyttäisi olevan Aventura 🙂

Kanadassa asuvalta jäseneltämme, Eero Sorilalta, on ilmestynyt uusi kirja Taskurahalla Maailman Ympäri. Kirjan voi halutessaan ostaa useammastakin verkkokaupasta, esimerkiksi Adlibriksestä.

sorila