Tammikuun klubitapaaminen

P1010533Maailmanmatkaajien vuoden 2018 ensimmäiseen tapaamiseen saapui 17 matkaajaa.

Hieno yllätys oli Harrin saapuminen tapaamiseen. Harri oli viikko sitten palannut 5kk matkaltaan, jolla kävi seikkailemassa Etelä-Amerikassa ja Afrikassa minibudjetilla, eli tavoite oli pärjätä 20€ / päivä. Tuohon summaan ei kuulunut viisumit, jotka ovat Afrikan maissa kalliita, eikä lennot. Saimme kuulla paljon kokemuksista matkasta, joka monelta meiltä jäisi varmasti tekemättä.

  • Braziliassa autoilua, jaguaarin näkeminen Pantanalissa, Paraguyan koillisen tyhjyydessä kävelyä 60 km, Bolivian suolatasango ja LaPazista kapeaa,vaarallista tietä Coroicoon.
  • Länsi-Afrikan osuudessa maita, joita edola oli koetellut. Ensin Dakarista ja Serrekundasta viisumeja lähimaihin. Matka puskatakseilla halki Guinea-Bissaun, Guinean, Liberian, Norsuluurannikon ja Ghanan. Yllättäen jokaisen rajan ylitys onnistui!
  • Yhteistä näille maille olivat upeat ihmiset, yllättävän kauniit maisemat ja vaikea liikkuminen teiden huonosta kunnosta johtuen. Rahan vaihto oli vaikeaa, hyvä olla mukana montaa valuuttaa (dollari, Euro, CFA ja edellisen maan valuutta). Ongelmana myös maiden, pieniarvoiset setelit, joita tuli vaihdossa pinoittain. Matkalla Harri hankki TBT listalle 51 uutta pistettä. Facebookista löytyy tarinaa matkan varrelta

Kaija ketoi matkastaan  Mandalan  järjestämästä matkastaan Madagaskarille. Köyhyyden näkeminen kosketti kovasti. Katukuvassa näkyi hyvin kuinka köyhiä ihmiset ovat. Retkillä villieläimien näkeminen kävi työstä. Eläimiä sai todella etsiä ja kuvaaminen ei omalla pikku kameralla onnistunut. Rahan pyytäminen turistimaisemissa esim. BaoBab puu metsän reunassa, oli niin kovaa, ettei bussi pysähtynyt parhaimmille apajille. Vaarana oli myös miinoitettu tien reuna. Majoitus melko alkeellista, seinien läpi kuului naapurin jutut, lämmin vesikin oli kortilla. Ruoka oli halpaa: 2 eurolla sai ruuan ja oluen. Rahan vaihdossa sai ison tukun rahaa, ostettavaa ei löytynyt paljoa joten, jopa ostoskeskus tuntui paratiisilta kun pääsi ilmastoituun tilaan, sai ruokaa ja kylmiä juomia. Paikalliset pyysivät usein tyhjät vesipullot. Kaikki ’turisti jätteet’ kelpasivat paikallisille. Paljon jo matkustaneena ei ole kokenut ja nähnyt näin äärimäistä köyhyyttä missään.

Keskustelu matkailusta viihdytti osallistujia monen tunnin ajan.

Joitain esille tuoduista matkoista:

  • Tomin ja Jasminin matka Etelä-Amerikkaan, sitä vois seurata täältä.
  • Kai on 6kk matkalla Länsi-Afrikassa osin samoissa maisemissa kuin Harri.

Joten seuraavilla kerroillakin on tiedossa kiintoisia matkajuttuja.