Marraskuun klubitapaaminen

2001-02 matka258

Klubilaisia kokoontui Lost in Helsinki´n ravintolassa 14 matkaajan voimin keskustellen uusimmista matkoista.

Olli P kertoili viimeisistä matkoistaan.

Yksi hänen matkailutyyleistä on risteily maailman merillä. Mutta maallakin ryhmässä matkailu kiinnostaa. Olikin ottanut vauhtia bussimatkalla, Pikavuoro maailmalle kyydissä. Ukrainan, Transnistrian ja Moldovan kautta Romaniaan. Saimme kuulla, että matkailu Pikavuoron mukana ei ole tylsää.

Venetsian satamasta lähti Ollin seuraava risteilymatka kohti Durbania, Etelä-Afrikkaa. Matka kestää 24 päivää, 3 päivää siitä Suetzin kanavassa. Jännitystä matkaan toi Agabasta laivaan liittyneet 10 ’bodyguardia’ koska laiva ohittaa Somalian rannikon, jossa edelleen on merirosvoja liikkeellä. Hyttien verhot piti vetää eteen eikä parvekkeelle saanut mennä kun laiva ohitti tietyn paikan. Pyydettiin myös ilmoittamaan jos näkee veneitä merellä. Merirosvot eivät sillä kertaa hyökänneet.

Risteilylaiva keskustelu jatkui muisteloina KristiinaCruisen vanhasta laivasta jolla päästiin pieneenkin satamaan. Uusien risteily alusten rakentaminen on nyt huipussaa ja kuulema 6000 matkustajan alusta rakennetaan.

Ykä oli matkaillut viikon verran Japanissa. Saimme kuulla kuinka; Hurmaantui junien vauhdista, Tokion ihmismassasta, Kioton temppeleistä, hyvistä sushi paikoista. Käyminen Hiroshimassa teki syvän vaikutuksen, varsinkin lasten kokemukset ja kurkiorigrami viesti.

Kun saimme kuulla kaiken tämän samaan aikaan varjoklubi kokoontui 8 hengen voimin Saudi-Arabian Jeddassa. Joten nyt on myös Saudit valloitettu melkein turisteina, vielä ei voi viisumianomusta turistina tehdä. Pirkon selvitys matkan toteutumisesta täältä.