Lokakuun kuukausikokouksessa maailman ympäri

Iltapäivän äkillisestä kokouspaikan muutoksesta huolimatta n. 20 jäsentä löysi Lostin kabinettiin illan kokousta varten.

Processed with VSCO with c4 presetHotel Arthurin ravintola on jatkossa huonosti auki iltaisin, joten toistaiseksi kokoukset on päätetty siirtää Lost in Helsinki -ravintolaan, mahdollisuuksien mukaan sen kabinettiin, osoitteessa Kaisaniemenkatu 3. Tieto on päivitetty myös nettisivuillemme.

Paikalla oli tällä kertaa myös pari uutta jäsentä/jäsenyyttä harkitsevaa, joten teimme lyhyen esittelykierroksen. Amin Bisin matkat löytyvätkin jo MTP-listalta Suomen rankingistä n. sijalta 30.

Illan pääesiintyjänä oli Anna-Katri, joka kertoi 10 kuukauden maailmanympärimatkastaan.

Matkan reitti, joka – kuten maailmanmatkaajalle ”kuuluukin” – ei ollut mikään tavanomainen maailmanympärireitti ja pitkien lentojen saaminen yhdelle (tai lopulta kahdelle) lentolipulle ei ollut ihan yksinkertaista, mutta Kilroy lopulta onnistui tyydyttävän ratkaisun löytämisessä.

MAAILMAN-YMPARI-KARTTA-v3

Kilroyn kautta varattujen lentojen lisäksi matkaan kuului useampia pitempiä retkiosuuksia G Adventures -toimistolta, mm. overland-osuus Afrikassa, Antarktiksen risteily ja osuuksia Uudessa Seelannissa.

Maailmanmatkaajia kiinnosti kysymysten perusteella ehkä eniten Papua-Uusi-Guinea ja Antarktis. Papuaan liittyen Anna-Katri olikin kysellyt vinkkejä ryhmästä jo ennen matkaansa ja saanut apua Rauli Virtaselta. Antarktista Anna-Katri luonnehti koko matkansa kohokohdaksi ja vinkkasi, että tammikuu on ehkä paras aika sinne ja kannattaa valita laiva, joka ei ota yli 500 matkustajaa, sillä sitä isommat laivat eivät saa päästää matkustajia maihin. Mahdolliset matkat Antarktikselle on syytä varata ajoissa, sillä ne myydään – kuten Artokin taannoin mainitsi – jo jopa yli vuotta ennen matkan alkua. Myanmarissa Annika matkasi hetken toisen maailmanmatkaajan Annikan (Travellover) kanssa.

Anna-Katrin matkasta voit lukea lisää hänen bloginsa  Adalmina’s Adventures maailmanympärimatkan yhteenvetojutusta aloittaen – ja varmasti Anna-Katrilta voi tarvittaessa kysyä lisääkin.

klubi 10-17

Muuten kokouksessa keskusteltiin normaaliin tapaan toteutuneista ja tulevista matkoista, joista ehkä yksi eniten mielenkiintoa herättävistä on 8 hengen ryhmän marraskuun alkuun kaavailtu matka Saudi-Arabiaan. Viisumit on saatu, lentoliput ostettu ja ryhmän naiset ovat hankkineet abayat, joten toivottavasti viime hetken esteitä matkalle ei ilmaannut.

Jaettakoon tässä lopuksi myös muistutuksena kaikille linkki Pirkon kokemuksesta keuhkoveritulpasta, johon on voinut vaikuttaa montakin tekijää, mutta kaikkien paljon matkustavien on hyvä tuntea oireet ja muistaa mm. juoda lennoilla.
Keuhkoveritulppakokemus oli tavallaan osa Mäntysalojen ja Schildtin Alaskan ja Vancouverin reissua, joka Schildtien osalta jatkui vielä Havaijille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vancouverissa tapasimme myös Eero Sorilan, jonka kirjan maailman nähtävyyksistä toimme tuliaisena illan kokoukseen. Kirjan voi halutessaan pyytää luettavakseen Merjalta. Myös Eero on osallistumassa Saudi-Arabian matkaan.

 

 

 

 

1 Comment

Kommentointi on suljettu.