Elokuun kuukausikokous

Elokuinen kokous Hotel Arthurissa keräsi vajaa 20 maailmanmatkaajaa saman pöydän (tai parin pöydän ääreen) – mukana myös yksi uusi jäsen, Leena, joka kertoi löytäneensä ryhmämme ”ihan vaan netistä”, siinä missä monet muut ovat tulleet mukaan toimintaan tavattuaan jonkun klubilaisen, yleensä tietysti jollain matkalla.

Nettisivuillamme on siis innokkaita lukijoita – ja siihen liittyen Merja keräsikin toisen kerran sitten vuoden 2015 hiukan lisää niiden ylläpitoon liittyvää rahaa muutamalta läsnäolijalta, periaatteella, että jos et vuonna 2015 maksanut 10 euroa, niin ehkä haluat nyt osallistua ja tarvittava pieni summa saatiinkin nopeasti kasaan. Maailmanmatkaajathan ei ole rekisteröity yhdistys eikä jäsen- tai muita maksuja peritä, mutta nettisivujen ylläpitoon on kerätty harvakseltaan pientä kolehtia.

Monen läsnäolleen kesän matkat olivat suuntautuneet kotimaahan. Majakoilla oli käynyt useampikin jäsen, samoin Suomen Unescon maailmanperintökohteissa.
Pirkon ja Lassen kesäretken paras kohde oli Merenkurkun saaristo.

meriharakka
Yrjö oli jo alkukesästä katsastanut Krakovaa, Merja heinäkuista Venetsiaa ja Sakari ja Sari olivat käyneet tutustumassa Trumpin ajan Amerikkaan New Yorkista Washingtoniin, Amishien alueen kautta etelään New Orleansiin, Memphisiin ja Nashvilleen.

snkuva

Muiden klubilaisten matkoista mainittiin ainakin Mäntysalojen risteily Skotlantiin ja Fär-saarille, Anna-Katrin juuri päättynyt 10 kuukauden maailmanympärireissu ja Annikan 4 kuukauden irtiotto. Näistä kuulemme ehkä lisää myöhemmin syksyllä.
Tomista on ollut juttu ET-lehdessä äskettäin ja Tomin automatka Amerikoihin on edennyt niin pitkälle, että liput laivamatkalle Uruguayhin on ostettu niin autolle kuin matkustajille.

tomi

Tulevia reissuista juteltiin erityisesti niistä, joille on useampikin maailmanmatkaaja lähdössä: marraskuulla 6 klubilaista on (toivottavasti) suuntaamassa Saudi-Arabiaan, marraskuun lopulla muutama klubilainen Arialin matkalle Libanoniin ja maaliskuussa samoin Arialin matkassa Nepaliin, Bhutaniin ja Bangladeshiin.

Seija ja Manu olivat tutustuneet jossain määrin Travelbirdin matkakonseptiin ja suosittelivat siihen tutustumista: ilmeisesti myös heidän avullaan saa helposti (ja edullisestikin) järjestettyä itselleen matkan melkein minne tahansa siten, että he hoitavat yksityiskohdat puolestasi.

Tällä kertaa ohjelmassa oli enemmän vapaata jutustelua matkailusta, mutta syys/loka/marraskuun kokouksiin on ehkä taas luvassa hiukan valmisteltuakin ohjelmaa, mistä lisää sitten tulevissa kokouskutsuissa.