Toukokuun kuukausikokous

Hetkellisesti kesäisessä toukokuun illassa vajaa 20 maailmanmatkaajaa kokoontui Hotel Arthurissa matkajuttujen parissa.

18362360_10155286802448829_95352266_o

Harri kertoi Kazakstaniin ja Kirgiisian suuntautuneesta Arial Travelin matkasta. Alle 10 hengen ryhmällä oli katsastettu Astana, Almaty, Issyk Kul -järvi Kirgiisiassa ja Bishkek, maan pääkaupunki. Harri näytti myös matkasta tekemäänsä videota (jonka linkkaamme tähän myöhemmin, kun Harri saa sen ladattua nettiin). Samaisella yhdistelmämatkalla on tähän mennessä jo tainnut käydä kohta lähes kymmenen maailmanmatkaajaa.
Parin vuoden takaisesta toteutuksesta ja kohteista voi halutessaan lukea täältä.

Olli oli kiertänyt Balkania yli 1000 kilometrin verran, myös Arial Travelin matkassa: Tiranasta lähtien Albaniaa, Kosovoa, Kreikkaa ja Makedoniaa. Makedonian Skopjen nykyinen loistokas keskusta herättää aina kävijöissä tunteita suuntaan tai toiseen. Kosovo puuttuu edelleen muutamalta paljonkin Eurooppaa kiertäneeltä.

Stone Bridge illan hämärtyessä
Skopjea kesällä 2013

Myös Kaija oli osallistunut pienessä 5 hengen ryhmässä Arial Travelin matkaan, joka suuntautui Uzbekistaniin, Tadzikistaniin ja Turkmenistaniin. Turkmenistan hoitui paikallisella oppaalla, sillä Albina ei maahan syystä tai toisesta pääse. Retki Helvetin portille on rankka, mutta sen arvoinen, vaikka sen näkeminen iltavalaistuksessa tarkoitti öistä paluumatkaa huonoja teitä pitkin takaisin hotellille.

Turkmenistan
Hell’s Gate Turkmenistan (Kuva Flickr: Mike Norton)

Kirsikkapuiden kukintaa Aasiassa olivat käyneet ihastelemassa niin Hannele kuin Kalevi.

Hannele oli viettänyt omatoimisen viikon Etelä-Koreassa käyden niin Unescon maailmanperintökohteilla kuin Pohjois-Korean rajalla. Etelä-Korea on kiva ja helppo maa, sillä siellä on siistiä ja kaikin puolin toimivaa, kuten Japanissakin.

Kalevi oli käynyt töiden puolesta Japanissa ja samalla reissulla juoksemassa maratonin Pohjois-Koreassa.

Pirkko ja Lasse olivat osallistuneet TSS Travel Services -matkatoimiston Marokon matkaan – periaatteessa samaan matkaan, jonka tamperelaiset Pirkko ja Kari olivat testanneet jo viime syksynä. Kiertomatkaosuus kattoi kivasti kaikki Marokon kuninkaalliset kaupungit ja ”ilmaisen” viikon Marrakeshin lähellä sijaitsevassa all-inclusive resortissa saattoi halutessaan jättää väliin ja retkeillä omatoimisesti ja muuttaa vaikka asumaan Marrakeshin keskustaan johonkin kivaan riadiin.
Marokon matkasta on monta juttua Meriharakka -blogissa, myös ihan erityisesti TSS Travel Services -konseptista: matkat ovat todella halpoja, mutta niihin sisältyy muutama ”erityispiirre”, mutta sopivalla asenteella ne voivat jossain tilanteessa silti olla hintansa arvoisia.

Marrakesh
Perinteinen nahkatehdas Marrakeshissa

Leila oli kierrellyt Eurooppaa tangon merkeissä: 3 viikkoon saa hyvällä suunnittelulla mahtumaan 15 milongaa.

Muita vinkkejä

Croatia Airlines lentää ainakin nyt tulevana kesänä Helsingistä suoraan Zagrebiin. Jos joltakin tämä pääkaupunki vielä puuttuu, niin nyt sinne pääsisi helposti.

Ylen äskettäin näyttämä ohjelma Kiehtova maailma: Värikäs Väli-Amerikka, jossa ajetaan Väli-Amerikan halki Adventure South -kirjan innoittamana aina Darien Gapille asti, on miellyttänyt useita klubilaisia. Ohjelman kolme jaksoa ovat edelleen katsottavissa Areenassa.

Forexista Suomessa voi ilmeisesti saada myös väärennettyjä seteleitä. Ainakin Kiinan, Argentiinan ja Intian rahoista ihmisillä oli kokemusta tai muuta tietoa. Klubilainen oli saanut nipun sileitä renmimbejä, jotka paljastuivat väärennöksiksi ja tarkempi tarkastelu paljastumisen jälkeen osoitti, että kaikilla seteleillä on sama sarjanumero, eli ainakin sen verran seteleitä kannattaa katsoa, etteivät ne ole tarkkoja kopioita toisistaan.

Tulevia tapahtumia

Tahitilaisia tansseja on tarjolla 13.5. Kulttuurikeskus Kaisassa.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään taas kerran 27-28.5. Kaisaniemen puistossa. Tällä kertaa mukana on myös matkanjärjestäjiä Maailmanmatkaajien kylässä.