Maailmanmatkaajat tapaaminen huhtikuu 2017

klubi 4-17

Illan teemana oli Eritrea ja pala muuta Afrikkaa. Niistä oli tullut kertomaan Heta ja Jukka.

Jukka oli ollut opetustehtävissä vuoden Eritreassa. Saimme kuulla Eritrean mielenkiintoisesta historiasta ja nykypäivästä.

Heta oli matkustanut Eritreaan joulun viettoon. Kentällä tuli ongelma kun ei ollut rahanvaihtoa ollenkaan. Oli taksikuski vakuutettava, että perillä löytyy paikallista valuuttaa. Eurot eikä dollarit kelvannut. Joskus on niilläkin pystynyt maksamaan, tiesi Jukka kertoa.

Heta toi jouluruuat mukana paitsi maksalaatikko, johon lihakaupasta tilaamalla sai maksan.

Heta ja Jukka tunsivat Asmaran hyvin turvalliseksi. Asmara on hyvin Italia henkinen rakennusten ja ruuan puolesta.

Kaupungilla on vähän autoja, joten pyöräily tasasella maastolla on suosittua. Pääkatu on ainut, jolla ei saa pyöräillä, siellä oli kerran pyöräiljä räjäyttänyt pommin.

Matkustaminen Erietraan on mahdollista. Tukholman lähetystöstä viisumi. Dubain tai Istanbulin kautta mahdollista lentää.

Hetan ja Jukan matka jatkui Afrikassa etelään. Tansanian, Dar Es Salam josta junalla Lusakaan. Matka Dar es Salamista alkoi perjantai-iltana parituntia myöhässä ja päättyi sunnuntai-iltana viiden aikaan Lusakan lähelle.

Kiinalaisten valmistamalla junalla, ykkösluokassa, matka taittui hyvin. Ravintolavaunun ruuat olivat hyviä, kanaa/riisiä tai kana/maissipuuroa. Ravintolavaunussa oli mukava myös viettää aikaa virvoitusjuomia/olutta juoden ja uusia tuttavuuksia tehden. Matkan hinta oli 100€ netistä paikallisen matkatoimiston kautta ostettuna.

reitti

Ihan Lusakaan juna ei vie vaan siitä minibussilla vielä tovi ja perillä kaupungissa pimeällä. Maanantai aamuna matka jatkui vuokra-autolla, halvimmilla. Se rikkoutui monta kertaa matkan aikana. Korjaamoita löytyi ja viat korjattiin, vuokraamon piikkiin. Vuokra-auton vieminen yli valtion rajojen, Botswana ja Zimbabween ei tuottanut ongelmia. Botswanassa oli poliisit innokaita ja ratsasivat autoja, turvavyön kätyttämättömyydestä ja ylinopeudesta tuli sakot. Ne maksettiin heti ja kuittia vastaan. Safarielämää ei junan ikkunasta onnistunut näkemään, mutta auotoillessa safarialueella, näkivät vasta syntyneen norsunpoikasen, jota isot norsut piirtittivät suojelevasti. Istukkakasa oli lauman vieressä.

Heta ja Jukka kehuivat autoilun olleen helppoa kolmen maan kulmilla.

 

Muiden klubilaisten matkailut olivat jääneet läimatkailun tasolle.

Monta klubilaista oli matkoilla ja viestejä tuli Marokosta, Osakasta ja Portugalista.

Tätä tapaamista oli ensimmäistä kertaa mahdollisuus katsoa suoravideoituna Facebook-sivullamme, myös jälkikäteen.