Helmikuun kuukausikokous

mm-helmikuu

Helmikuun ensimmäisenä perjantaina kokoonnuimme Hotel Arthurin ravintolan kabinetissa.

Illan pääesiintyjänä oli tällä kertaa Arto, joka kertoi jo joitakin vuosia sitten Sandran kanssa tekemästään 4 viikon vaelluksesta Innsbruckista alppien yli Venetsiaan. Aurinkoisen kesäiset kuvat sopivatkin hyvin Helsingin helmikuisen sään piristykseksi!

arto-alpit

Muun keskustelun lomassa yhtenä aiheena nousi esille matkavakuutusten kattavuus vaellusreissuilla: esimerkiksi Itävallassa vaellettaessa on syytä omata vakuutus, joka tarvittaessa kattaa helikopterikuljetuksen, sillä reitin varrelle ei välttämättä päästä ambulanssilla kovin lähelle. Tämäkin toki vaihtelee kohteesta, Uudessa Seelannista yhdellä klubilaisella oli taas kokemus ilmaisesta helikopterikuljetuksestaonnettomuustilanteessa.

Kohta jo lähes kestoaiheestamme, eli matkasta Saudiin keskusteltiin taas jonkin verran. Startlight Tours järjestää sinne turistimatkan lokakuussa, mutta matkan korkean hinnan takia tälle on vielä haettu edullisempaa vaihtoehtoa. Tästä lisää jäsenkirjeessä.

Marja oli palannut useamman kuukauden erityisesti Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan suuntautuneelta matkaltaan ja kertoi hiukan kokemuksistaan overland-osuuksista Afrikassa. Marjan matkasta kuulemme varmasti lisää vielä jossain vaiheesssa.

Sakari ja Sari ovat lähdössä Arabiemiraatteihin, Kuwaitiin, Bahrainiin ja Qatariin ja kertoivat, että mm. Dubaihin ja Kuwaitiin oli pienempiin keskustahotelleihin vaadittu heiltä vihkitodistus (mahdollisesti eri sukunimen takia).

Antti (ja Päivi) olivat palanneet Intian valtameren risteilyltä, johon olivat olleet tyytyväisiä. Tammikuun alusta huolimatta sääkin oli yhden päivän sadetta lukuunottamatta suosinut.

Hetan matkasta, erityisesti Eritreasta, kuulemme myös myöhemmin lisää.

Maaliskuun kokouksessa on ohjelmassa ainakin Esa ja (golf)matkat.