Joulukuun kokoontuminen

Kokoonnuimme taas, 20 klubilaista, vaihtamaan matkatarinoita ja kertomaan matkasuunnitelmia, joulukuun klubikokouksen Hotel Arthurin ravintolaan.
(Vinkki nro 1 – Talon joulutoast: kotisinapilla aateloitu toast joulukinkulla ja Monterey Jack -juustolla, rapeat maalaisranskalaiset ja vihersalaattia oli tosi hyvä ja monen valinta eilen illalla.)

Namibia – Myanmar – Kuuba – Intian valtameren risteily – klubilaisia Afrikassa overlandilla (poissaolevina, tietenkin) – Madagaskar – Marokko: klubilaisten äskettäin tekemiä matkoja. Otsikkoon poimin Madagaskarin, sillä siellä ihan äskettäin käyneitä oli ehkä lukumääräisesti eniten!

(Vinkki nro 2, lue Eskon Namibia-juttu sivuiltamme, jos et vielä ole lukenut. Intian valtameren risteilyjuttuja kertyy vähitellen Meriharakkaan ja Afrikan overlandeistä voi lukea Adalmina’s Adventures -blogista. Tuoreita Kuuban kuvia puolestaan on SNMatkakuvaajan sivuilla.)

Marokko tuli esille Mäntysalojen äskettäin TSS:n kanssa tekemän matkan myötä. Karin runo kertoo tuosta matkasta enemmän ja TSS:n sivuilta voi tutkailla muitakin heidän matkojaan, joista klubilaiset ovat ainakin kokeilleet siis Marokkoa, Turkkia ja Lähi-itää. Konsepti ei ole ihan ”Olympia-matka”, mutta toisaalta matkat ovat hyvin edullisia.

Lontoo – Volgan risteily – Filippiinit – Karibian risteily – Maailmanympäri – Espanja – Bhutan – Nepal – Portugali – Kanarian saaret – Yhdysvallat – Kambodza – Vietnam – UAE – Qatar – Bahrain – Kuwait – Krakova: täältä (ainakin) klubilaisia löytää lähikuukausina. Otsikkoon poimin Filippiinit, sillä sinne suuntaavat useammatkin.

Pirjo ja Harri kiertävät palloa tällaisella reitillä 1,5 kuukautta. Galapagos, Pääsiäissaaret, Tahiti – ja niin monta muuta!

rtwph

Klubilaisistamme on muuten todella moneksi: tarjoamme myös (yhteistyössä Santaparkin kanssa) joulupukin kiinalaisille!

Tampereelle hahmottelemme suuntaavamme toukokuun puolessavälissä, mutta tästä lisätietoa myöhemmin.

Vielä lopuksi muutama vinkkinä nro 3 muutama lentotarjoussivusto, kun näistä oli juttua, niin tässä linkitkin, että löytyvät helpommin, eli Lentodiilit ja Secret Flying. Jälkimmäisen sivuston tarjoukset eivät yleensä lähde Suomesta, mutta pääseehän Suomesta halutessaan ensin muualle 🙂 Kummankin sivuston tarjousten seuraamisen kannalta kannattaa tykätä niistä Facebookissa, jos sitä käyttää, niin saa tiedot uusista tarjouksista Facebook-sivulleen heti niiden ilmestyttyä.

Muistutuksena myös, että käytössämme on, toki vapaaehtoiset, mutta mielenkiintoiset, taulukot toteutuneista pisteistä ja matkasuunnitelmista. Käy päivittämäsi omat tietosi ja katso samalla missä muut menevät!

Ja siis, mukana keskusteluissa olimme me 17 + 3 jo ennen kuvaan asettumista muihin juhliin livistänyttä klubilaista:

klubilaiset-2-12-16

Yksi joululahjakin oli jaossa: perustajajäsen Raymond antoi Global Explorers -paidan (jollainen Raymondilla on kuvassa päällään) lahjaksi Oilille, joka on siis nyttemmin Veikon poistuttua joukostamme, klubimme eniten matkustanut jäsen.