Marraskuun kuukausikokous

esaKlubi tapaamiseen, talvisena marraskuun perjantaina, saapui 18 klubilaista, joista yksi ihan uusi.Uusi jäsen Antti on luonto-opas, kiipeilyä ja melontaa harrastava. Harrastus ideoi perustamaan, seikkailumatkoja järjestävän Tres Hombres matkatoimiston. Antti oli järjestämässä illan esiintyjän Esa Mäkisen matkan Pohjois-Koreaan.

Esa Mäkinen kertoi golf kenttä pongauksesta, joka alkoi 17.5.85 Aulangon golf klubilta. Vuonna 2008 sai idean ystävänsä kanssa kerätä 1000 golf kenttää. Esa pelasi 1000 kentällä komeasti Pohjois-Koreassa, kuukausi sitten. Esalla koossa 140 YK maata, golfissa on 206 maata kaikkiaan, esim. Englanti, Skotlanti ja Wales lasketaan omiksi golfmaiksi. Pikaiset matkat vain golfin perässä ei enää niin kiinnosta. Jatkossa Esa yrittää keskittyä pidempi aikaisesti uusin maihin ja siinä sivussa pelaamista.

2008 jälkeen on tullut 84 maata ja 440 kenttää. Uusia haasteita etsitään esim. USAn kaikkien osavaltioiden kentillä pelaaminen 3kk aikana. Haaveena on kiertää kentät ajaen sähkö autoa, jotain erilaista. Alaska tekee kierroksesta haasteellisen.

Saimme kuulla kiinnostavia tarinoita golf kentistä ja niiden pongauksesta;                  Pohjoisin kenttä on Hammerfestissä 6 reikänen, eteläisin Ushuaiassa ja korkein La Pazissa. La Pazin kenttä on 4000m korkeudessa, on myös 100v (1912) vanha kenttä. Aina ei ole aikaa totutella olo suhteisiin. Esalta meinasi taju lähteä pelin aikana monta kertaa, ohuen ilman takia. Mutta pallo lentää ohuessa ilmassa pidemmälle, tekee siitä kiinnostavan kentän. Etelä-Amerikan golf kentät on vaikea valloittaa. Usein on isojen hotelli ketjujen kanssa sopimus, vain hotellin asiakkailla mahdollisuus pelata kentällä. Asuminen hotellissakaan ei aina ole tae kentälle pääsyyn ja tulee hyvin kalliiksi.                                                                 Esalla on Golf lehden kirje jota näyttää, jos hankaluuksia on. Ecuador on yksivaikeimmista. Päivän puhumisella ja korkealla maksulla hän pääsi pelaamaan Quiton golfkentälle.                                                                                                                                           2008 Venezuelassa estettiin pääsy kentälle kokonaan, joten Esa pelasi salaa, hiipi porttivahdin selän takaakentälle, mutta jäi kiinni pariin otteeseen, kun ei löytänyt viimeistä pelipaikkaa. Hotelli auttoi, että sai pelin loppuun vaikka siitäkin tuli sanomista.

Myös Etelä-Koreaan on vaikea päästä pelaamaan. On paljon kenttiä ja myös runsaasti pelaajia.

Arabimaista, Dubaissa ja Abu Dhabissa on todella upeat kentät. Bahrain ja Qatar ovat myös tehneet hienot kentät. Saudi-Arabiassa kolme kenttää, joihin Esa on lähiaikoina pääsemässä

Hulluja paikkoja on Afrikan Djibouti golf kenttä on 6km Somalian rajalta, mutta kentällä ei ole yhtään ruohonkortta. Burkina Fasossa ei myöskään ollut viheriötä.

Kauneimpia paikkoja golfata;                                                                                                           Karibialla Canounan island                                                                                                                 Euroopassa Sainte-Maxime                                                                                                                        ja Monte Carlon golf club

Kuluneella viikkola klubin jäsen Pirkko Schild vieraili Studio 55ohjelmassa