Elokuun kuukausikokous

Lämpimässä elokuun illassa Hotel Arthurin kuukausikokoukseen osallistui 22 maailmalta hetkeksi kotiutunutta maailmanmatkaajaa.

Kesän matkoista hiukan enemmän ruodittiin Venäjälle, Ruotsiin ja Norjaan suuntautuneita matkoja.

Volgan risteily

Pirjo osallistui kesän helteissä Primatoursin Volgan risteilyyn Kazanista Astrahaniin. Kazaniin matkattiin junalla, sieltä jokilaivalla Astranahiin ja takaisin taas junalla Helsinkiin. Kumpaankin suuntaan junailu tapahtui kolmessa etapissa, eli junanvaihtoja oli Pietarissa ja Moskovassa. Jokilaiva oli kuulemma Pirjon ennakko-odotuksia siistimpi.

FullSizeRender(1)

Volgan suiston lootukset, ainoat Euroopassa, olivat hienoja!

FullSizeRender

Venäjän suunnalle oli käynyt myös Antti, autolla, ei junalla.

Höga kusten

Seija ja Manu olivat veneellä käyneet Höga Kustenin maailmanperintöalueella ja suosittelivat sitä lämpimästi. Vanhat kalastajakylät on pidetty hyvin kunnossa ja alueen monet pienet kirkot ovat sisältä upeasti kuvitettuja.

Lofootit

Schildtit olivat kiertäneet vuokra-autolla Lofootteja viikon verran. Aika harva oli Lofooteilla käynyt, vaikka se lähellä onkin.

Schildtien Lofoottien matkasta voi lukea lisää Meriharakka.net -blogin Lofootit -aiheisista jutuista (joita ilmestyy vielä lähiviikkoina lisääkin).

IMG_0952

Muita menneitä ja tulevia matkoja

Kaija oli käynyt Valkovenäjällä Arial-Al Travelin matkalla ja samaisen toimiston Kirgiisiaan ja Kasakstaniin suuntautuvalle matkalle elo-syyskuun vaihteessa taitaa olla parikin klubilaista lähdössä.

Costan Intian valtameren risteily on myös innostanut useampaa klubilaista.

Matkakeskusteluja jatketaan taas seuraavissa klubikokouksissa, joista seuraava on 2.syyskuuta. Loka- ja/tai marraskuun kokouksiin saadaan mahdollisesti esiintyjätkin ja niitä varten on varattu kabinetit.

8-16 klubi

Kokouksessa oli jaossa myös pakkauslistoja, sillä eihän kukaan jäsenistämme vielä pakata osaa:-)

IMG_4993