Huhtikuun kuukausitapaaminen

Klubi tapaamiseen oli keväisenä iltana saapunut 22 matkaajaa jo hyvissä ajoin. Valitettavasti emme saaneet kabinettia. Mutta kuuluvuus oli kuitenkin hyvä ja juttua riitti monsesta aiheesta.huhtikuu 2016

  • Harri Tampereelta vei meidät kertomuksellaan retkelle maailman laidalle.Video Hän oli jo ehtinyt tekemään upean valokuvakirjan matkasta joita näyttämällä pääsimme hyvin tunnelmaan.  -50C pakkasta, jäätie 1000km ilman asutusta, pieni kylä ja taas 1000km jäätietä perillä 72 leveyspiirillä löytyi hieno merkki.  Yhden matkassa olleen kirjoitus on luettavissa täältä.
  •  Pirjo kertoi paljon lämpöisemmästä matkastaan eteläiseen Afrikkaan. Starlighttourin kokemuksen pohjalta ja omia mieltymyksiä mukaillen koottu matka suuntasi  Namibiaan, jossa ajelivat vuokra-autolla. Sambia, Zimbabwe, Malawi tuli tutkittua paikallisen oppaan ohjamaana.  Pirjon aikaisemminkin kokema painajainen toteutui loppumatkasta,  kun luottokortti suljettiin. Oli maksellut ilmeisesti Zimbabwessa,  joka oli pankille liian eksoottinen. Tapahtui vaikka oli etukäteen ilmoittanut maat joissa tulee vierailemaan ja käyttämään luottokorttiaan. Onneksi käteistä oli sen verran jäljellä, ettei isompia ongelmia aiheuttanut.
  • Olli kertoi kohokohdat kahden viikon matkastaan Kuwait, Bahrain, Qatar ja Dubai. Näiden maiden yhdistäminen samaan matkaan on tosi kätevää.
  • Tomi lomastaan Mauritiuksella   jossa moni klubilainen oli käynyt ja pitänyt paikasta.
  • Illan yllätys oli klubin perustajan Ray Bellin vierailu tapaamisessa. Hän ei ole vuosiin päässyt tapaamisiin koska samaan aikaan on toinen hänen ylläpitämä tapaaminen. Hän oli iloinen nähdessään runsaan joukon ihan uusia ja jokusen vanhan jäsenen tapaamisessa. Monen kanssa hän ehti keskustella matkailusta.
  • Saimme viestin myös Kiribatilla vierailleelta klubilaiselta Eerolta. Hän asuu Vancouverissa, käynyt kerran tapaamisessa, mutts sähköposti kulkee.               Terveiset Kiribatilta, jonne ei kukaan täysijärkinen turisti matkustaisi, mutta seikkailumatkustajat kylläkin. Kuulun viimeksi mainittuun luokkaan, joten Kiribatilla vietetty 7 päivää olivat antoisia. Vettä satoi lähes jatkuvasti paitsi kahtena päivänä, ja sain otettua kaikkiaan 6 laakafilmi valokuvaa. Lentoreitti kulki Vancouverista Los Angelesiin, sieltä Fijille ja edelleen noin 2.400 kilometrin jatkolento Kiribatin pääkaupunkiin Etelä Tarawaan.
  • Pirkko ja Lasse eivät päässeet paikanpäälle, mutta heidän ja Pirkon ja Karin matkasta Algeriaan, juttua täällä ja Karin runo, kuvaavat silmiä avaavasta matkasta ei vielä turistien suosimaan maahan.

Klubilaisten tulevia matkoja on ainakin Tadzhikistan, Beirut, Georgia ja Harrin kesämatka 4kk Tyynenmeren saarille,  josta varmasti kuulemme jossain syksyn klubitapaamisessa.