Maaliskuun kuukausikokous

Aloitimme maaliskuun kuukausikokouksen jo klo 17 – hyvin olivat ihmiset huomanneet aikaisemman aloitusajan! Merja oli varannut Hotel Arthurin kabinetin meille, ja mahduimme sentään, kaikki runsas 20 osallistujaa sinne.
Merja pyrkii varaamaan kabinetin myös seuraaville kerroille, niin saamme olla paremmin rauhassa ja matkakuvienkin näyttäminen on mahdollista. Ruokailun takia aloitamme jatkossa klo 17 (kabinetin käyttö edellyttää ruokailua, mutta toki Arthurin ruokalistalta löytyy pieniäkin vaihtoehtoja.)

Havaintoja AfrikastaMatkajuttujaan jakoivat tällä kertaa erityisesti:

 • Tomi, kertomalla hiukan kirjaansa liittyen erityisesti Afrikan osuudesta.
  Tiedot Tomin (ja muidenkin maailmanmatkaajien kirjoista, myös äskettäin edesmenneen Veikon) kirjasta löydät täältä. Tomin matkan osalta viriteltiin hiukan viisumikeskustelua (linkki juttuun Meriharakka.net -blogissa sattumalta juuri julkaistuun juttuun samasta aiheesta): matkalla Kapkaupungista Kairoon Itä-Afrikan kautta Etiopia oli kuulemma haasteellinen, muut viisumit sai rajoilta, mutta sen toimitusta DHL:ltä Lontoosta piti odotella Nairobissa.
 • Tuomo kiersi Lähi-itää ja Afrikkaa ajatuksella kaksi kuukautta pakkasta paossa, mutta joutui kyllä sitten hetimmiten lumeen ja pakkaseen niin Istanbulissa kuin Bukarestissa. Mutta nyt on käyty kaikissa Arabiemiraateissa, jopa yövytty kaikissa, jopa Umm al Kuwainissa. Tuomolle oli sattunut tällä reissulla useampikin haaste liittyen kadonneisiin lentoyhtiöihin tai lentoihin. Ehkä ennen kuin varaa lentoja eksoottisemmilta halpalentoyhtiöiltä, niin kannattaa hiukan tarkistaa niiden taustoja … Mutta kyllä ne Afrikan valtiotkin: Tansania, Malawi, Sambia, Ruanda, Uganda ja Kenia tulivat silti kierrettyä, vaikka välillä lennot laitettiin uuteen uskoon. Rotana Jetiä ainakin kannattanee välttää. Nairobissa aikaisemmin asuneena Tuomo jätti tällä kierroksella luonnonpuistot väliin ja teki parhaansa päästäkseen Ugandasta pois ennen presidentivaaleja: Afrikassa kun ei koskaan tiedä mitä maassa vaalien yhteydessä tapahtuu.
  Minulle uusi ja mielenkiintoinen yksityiskohta Tuomon kertomuksissa Lähi-Idän osalta oli, että mies ja nainenhan eivät samalla hissillä kulje!
 • Merja ja Eeva olivat sohvasurffaamassa Qatarissa, Bahrainissa ja Kuwaitissa ja haastoivat myös näitä autokaupunkeja kävelemällä niissä. Eli myös Lähi-idässä voi matkustaa hyvin edullisesti, myös naisena. Merjan matkakertomus (ja matkakuvia) onkin ollut jo jonkin aikaa täälläkin luettavissa.
 • kartta

  Antti näytti kuvia ja kertoi Euroopan puoleisen Venäjän eteläosiin suuntautuneesta matkastaan Moskovan kautta Kaspianmeren rannalle Makhachkalaan ja edelleen Groznyyn, Beslaniin, Nalchikiin ja Mustanmeren rannalle Sochiin. MTP- (tai TCC-pisteitä) ropisee tällä seudulla mukavasti: Dagestan, Tsetsenia, Ingusia, Pohjois-Ossetia, Kabardino-Balkaria, Abkhazia. Etelä-Ossetiaan Anttikaan ei tällä kertaa päässyt (muistaakseni ainakin Samu jossain vaiheessa matkoistaan kertoessaan totesi saman, että Etelä-Ossetiaan pääsy ei onnistunut).

Maailmanmatkaajia oli tietysti myös taas monella suunnalla maailmalla:

 • Liisa Kolumbiassa
 • Ritva Bahrainissa
 • Pirjo ja Harri Afikassa, Namibiasta pitempää kierrosta siellä aloitellen
 • Emma liftausmatkalla Tallinnasta Teheraniin
 • Harri paluumatkalla Siperian kylmyydestä

Harrin matkasta lisää tietoa joulukuun kokousyhteenvedossa. Tässä hiukan tunnelmia matkan jälkeen Harrin Facebook-ryhmäämme lähettämistä terveisistä:

”Todella raisu ajomatka maailman pohjoisimpaan teitse saavutettavaan kolkkaan reittiä Irkutsk – Bratsk – Ust Kut – Mirnij – Olenjok – Saskilah – Jurung Haja. Reilusti yli puolet taipaleesta oli jäätietä. Ensin halki soiden ja viimeiset 1000 km Anabar-jokea pitkin.

Nyt olen Jakutskissa, jossa on -30, joka tuntuu mukavan leppeältä -50 jälkeen.
Matka oli kaikessa karuudessaan ehkä vaikuttavin, mitä olen koskaan tehnyt.”

Tulevista reissuista mainintana ainakin Ykän reissu Myanmariin ja Pirkon ja Lassen Algeria ja Christerin Surinam, Guayana, Trinidad & Tobago ja Curacao -kierros.
Patrik oli varannut matkan Huippuvuorille. Albinan kanssa Tadhikistaniin on lähdössä useampikin klubilainen.

klubi3-2016
Merjan tekemä kuvakooste kokouksesta

Espoolaiset poistuivat (tapansa mukaan) kokouksesta jo klo 20 pintaan, mutta jutut jatkuivat tietysti sen jälkeenkin – jos jotain oleellisen tärkeää jäi minulta kokematta/kuulematta, niin kommentoikaa toki jatkoksi tähän juttuun!