Helmikuun kuukausikokous

Vaikkakin klubitapaamiskutsuun tuli taas runsaasti vastauksia maailmalla matkailevista jäsenistä Malawia ja Kanadaa myöten, niin oli meitä Helsingissäkin melkein 20 jäsentä, myös kaksi ensimmäistä kertaa klubitapaamiseen osallistunutta, eli tervetuloa Christer ja Heikki!

collage1

Matkajuttuja ja -vinkkejä riitti jaettavaksi suunnalta jos toiselta, ainakin keskusteluissa vilahtelivat Huippuvuoret, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Ukraina, Brasilia, Iran, Grönlanti, Sri Lanka, Malediivit ja vuoristogorillat – ja luultavasti monta muutakin kohdetta. Myös kokemuksia matkanjärjestäjistä kyseltiin ja kerrottiin, kuten vinkkejä must- tai parhaista kohteissa eri maissa.

Sri Lanka ja Malediivit -vinkkaajia ei ollut paikalla, mutta sen muistuttaman tässä linkki jäsentemme blogilistaan. Travellover-blogia kirjoittava Annika taisi olla joulun aikoihin juuri tällä suunnalla, samoin Urbaani viidakkoseikkailija -blogia kirjoittava Laura (joka ei vielä ainakaan ole klubimme jäsen).
Mandala Travel -kokemuksia löytyy mm. Meriharakka-blogista.

Matkasuunnitelmiakin meillä tuntuu olevan joka suunnalle ja luultavasti joka kuukaudelle – yhtenä vinkkinä, että Algeria on äskettäin muuttanut viisumisäädöksiään siten, että kaavake pitää täyttää kahtena kappaleena ja valokuviakin pitää siis olla kaksi, kun aikaisemmin riitti yksi kopio.

Turkmenistanista mahdollisesti kiinnostuneiden kannattaa tehdä alustava varaus matkasuunnitelmiinsa tämän osalta ensi keväälle: lähtijöitä voisi löytyä pienen ryhmän verran tähän maahan, johon ihan yksittäin voi olla työlästä päästä.

Eritreaan, Djiboutiin ja Etiopiaan on Aventuralla rakenteilla matka syksylle 2017, joten tästä suunnasta kiinnostuneet voivat alkaa miettiä tätä syksyn 2017 ohjelmaansa.

Helsingissä matkailua voi halutessaan harrastaa maaliskuun alussa Planeettamme Maa Live in Concert -esityksessä Hartwall Areenalla 1.3.

Seuraava klubikokous on normaalin tapaan maaliskuussa perjantaina 4.3. Tuolloin lienee luvassa ainakin terveisiä Kuwaitista, mutta varmasti taas monelta muultakin suunnalta.

collage2