Joulukuun kuukausikokous – osa 2

Periscope-linkkien jo poistuttua bittiavaruuteen yhteenveto joulukuun kokouksestamme muutamalla lauseellakin:

Aloitimme suru-uutisella Veikko Huhtalan kuolemasta – klubimme on nyt erilainen kuin kuukausi sitten, kun Veikko oli vielä läsnä.

Tällä kertaa ihan uusia jäseniä ei ollut paikalla ja kokous olikin hienosti matkajuttupainotteinen:

 • Harri kierrätti valokuvakirjojaan USA:han, Kanadaan ja Islantiin suuntautuneilta matkoiltaan.
 • Harri kertoi myös TBT:n (The Best Travelled People) validointiprosessista. TBT vahvistaa listan kärjessä olevien henkilöiden osalta pisteet prosessilla, jossa ensin pitää osoittaa käyneensä 20 heidän valitsemassaan maassa ja sen jälkeen 60 heidän valitsemallaan alueella. Vahvistamiseen pitää löytää leima passista, valokuva, tosite maksusta luottokortilla tai muu sopiva tosite. Harri totesi prosessin olleen haastava, mutta nyt hänen nimensä vieressä on TBT:n listauksessa merkki molemman tason vahvistuksista!

  tbt

 • AnabarHarri kertoi myös tulevasta todellisesta extremematkastaan Siperian Anabariin, paikkaan, jossa tätä ennen ei ole länsimaisia käynyt ja joka on pohjoisin paikka jonne maitse pääsee. Retkelle on lähdössä 6 hengen ryhmä.
 • Peter kertoi matkastaan Nepaliin ja erityisesti Annapurna Poon Hill vaelluksestaan. Onnistuu se ilman suurempaa vaelluskokemustakin, mutta rankkaa se on! Peter esitteli myös käsivarressaan edelleen olevaa mustelmaa iilimadon jäljiltä (yöäk!). Myös ruumiiden polton näkeminen Kathmandussa oli vaikuttavaa – täällä niitä pääsee (?) katsomaan huomaamattomammin kuin Varanasissa. Matka oli Aventuran järjestämä.
 • Kari kertoi Itäisen Välimeren risteilystä, jolla he olivat Pirkon kanssa olleet. Heille matkan kohokohta oli uusi maapiste Libanonista vaikka risteily kävikin myös Kreikassa, Kyproksella ja Turkissa. Kristina Cruisesin ryhmässä M/S Hamburgilla oli mukana n. 50 henkeä. Lisää risteilystä Pirkon ja Karin nettisivuilla runomuodossa.
 • M/S Hamburgin kuulemma kolmen vuoden ”reitti” ympäri maailmaa tuntuu monelta osin klubilaisia kiinnostavan, esimerkiksi Intian valtamerellä tai Länsi-Afrikan rannikon osuudet.
  MS-Hamburg
 • Tomi on lähdössä Karibialle aloittaen viikon risteilyllä Puerto Ricosta ja jatkaen Etelä-Amerikkaan tavoitteena käydä molemmisa Guayanoissa ja Surinamissa ja kyseli vihjeitä tälle suunnalle. Erityisesti Ranskan Guaynasta todettiin sen olevan kallis, kalliimpi kuin Ranska.
 • Marjakin oli risteillyt Karibialla Adventures of the Seas -laivalla suomalaisen kapteenin turvallisessa komennossa. Puerto Ricosta lähtevät viikon risteilyt ovat kiinnostavia, sillä meripäiviä ei ole ja viikossa ehtii käymään kuudella saarella.
 • Pirjo kertoi hänen ja Harrin matkasta Bhutaniin, Sikkimiin ja Andamaaneille. Bhutanissa vain Harri oli kiivennyt Tiger’s Nest -luostariin ja oli pitänyt matkaa ylös kyllä erinomaisen rankkana (toimittajan huomautus, ehkä Bhutanissa pitäisi käydä pikimmiten). Sikkimiä Pirjo suositteli, vaikka matka sinne onkin haastava (sinne pääsee vain maitse). Darjeelingissä myös Merja toivoi joskus vielä käyvänsä. Darjeeling Railway tarjosi näkymiä myös sisälle ihmisten keittiöihin.
 • Esko oli käynyt Keniassa Olympian opastamana.
 • Pirkko ja Lasse ovat lähdössä Ruandaan, Ugandaan ja Keniaan Aventuran matkassa.

klubi 12-15.jpg

Hiukan muissa aiheissa Pirjo kertoi haasteistaan luottokorttien kanssa ja jakoi saamansa neuvon, että pankille kannattaa kertoa matkasuunnitelmistaan etukäteen – hyvällä tuurilla niin voi välttää luottokorttien sulkemisen alkumatkasta, kuten heillä oli käynyt (taas kerran).

Nettiyhteyksien osalta, erityisesti jos ilmaisia verkkoja käyttää tärkeisiin asioihin, kuten vaikka pankkiyhteyksiin, kannattaa muistaa VPN-suojaus. Maissa, joissa säädellä pääsyä sosiaaliseen mediaan, VPN auttaa myös. Samoin se mahdollistaa vaikka Yle Areenan ohjelmien katsomisen ulkomailta, sillä ohjelmalla voi ”kertoa” olevansa Suomessa.

Samu Viljanen oli viime sunnuntaina Arto Nybergin haastateltavana. Samuhan on yksi niistä suomalaisista, jotka ovat käyneet kaikissa maissa. Ohjelma on vielä jonkin aikaa katsottavissa Yle Areenassa.

Maabongauksesta oli lyhyt pätkä kuluneen viikon Puoli seitsemän -ohjelmassa. Itse ohjelmassa Maailmanmatkaajat -klubista ei puhuttu, mutta aiheeseen liittyvässä jutussa Ylen sivuilla kerrotaan eri pistelaskujärjestelmistä ja siellä on myös linkki sivuillemme.

Seuraava klubitapaaminen on kuten aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina, joka on tällä kertaa uudenvuodenpäivä, joten tapaaminen pidetään Arthurin ollessa kiinni Iguanassa Kaisaniemenkadulla.

Sitä ennen, oikein hyvää joulua kaikille, Suomessa tai maailmalla!

Arthur kuusi

 

2 Comments

 1. Mielenkiintoista lukea kuinka teidän tapaaminen etenee. Matkakertomuksia on takuulla viihdyttävää kuunnella, varsinkin kun monet reissaavat niin eksoottisissa paikoissa.

Kommentointi on suljettu.