Marraskuun kuukausikokous

Kokoonnuimme siis Arthurin ravintolassa, jossa tänä syksynä jo toiseen kertaan oli hiukan haasteita tilan toimivuuden kanssa, sillä emme saaneet vakiopöytäämme vaan paikalla olleet lähes 30 osallistujaa sijoittuvat useampaan pöytään. Toisaalta, keskustelun kannalta nämä 2-8 hengen pöydät toimivat ehkä paremminkin kuin yksi pitkä pöytä.

Färsaaret ja Periscope-video

periscopeAnnika on käynyt äskettäin Färsaarilla ja kertoi niistä lyhyesti, mutta innostuneesti! Vaikka sää ei kaikilta osin suosinutkaan saarten kauneus ja vihreys oli tehnyt häneen vaikutuksen. Annikan esityksen voit vuorokauden ajan katsella tästä Periscope-videosta. Jos et ehtinyt kokoukseen, etkä katsomaan videotakaan, niin Annikan jutut Färsaarilta voit lukea hänen Travellover -blogistaan.

Periscope on sovellus, joka mahdollistaa live-lähetykset älypuhelimelta, tämän videon kuvasi Lasse. Videota voi seurata älypuhelimella tai tabletilla Periscope sovelluksella, mutta myös tietokoneelta tästä linkistä. Periscope-nauhoitukset säilyvät sovelluksessa vain vuorokauden – ideana, kevyellä kalustolla ad hoc (vaikka) tehdyt videot eivät jää talteen ikuisuiksi ajoiksi.

Jos jatkamme Periscope -lähetyksiä kokouksista ja haluat seurata niitä livenä, niin lataa itsellesi Periscope-sovellus (latausnapit Applelle ja Androidille tuon ruudun alalaidassa) ja ala seurata _maabongarit -tunnusta sillä.

Turkmenistan

Kiinnostuneita on ollut, lyhyempään tai pitempään versioon, ainakin muutamia kumpaankin. Tarkemmin marraskuun kokouskutsusähköpostissa, mutta esillä on siis ollut vaihtoehdot keväälle 2016:

  • A: Vain Turkmenistan 31.3. – 4.4. (tai 7 – 11.4)
  • B: Turkmenistan, Uzbekistan ja Tadzikistan 31.3. – 9.4. (tai 7-16.4.)

turkmenistan hahmotelma

Uzbekistanissa aloitettaisiin Buharassa ja jatkettaisiin Dushanbeen Tadzikistanissa, yhtenä reittivaihtoehtona on mukana mahdollisuus käydä Termezissä Afganistanin rajalla (en tiedä tätä kirjoittaessa voisiko senkin rajan halutessaan ylittää!). Paluulento B-vaihtoehdossa olisi Dushanbesta Tadzikistanista. B-vaihtoehdossa voi myös haluessaan jäädä Dushanbeen hiukan pitempään.

Vaihtoehdoista lisää siis jäsenkirjeessä, mutta tämän verran niistä selvennyksenä, kun yksityiskohtia jäsenkirjeessä oli ehkä liikaakin.

Esillä oli myös vaihtoehto antaa Arial Travelin laittaa matka normaaliin tapaan myyntiin, jolloin mukaan voi myös tuolla muita kuin klubilaisia, mutta toisaalta tälle suunnalle lähtevät suurella todennäköisyydellä varmaan täyttäisivätkin jäsenkriteerimme!

Matkasta kiinnostuneet, laittakaa edelleen viestiä osoitteella maailmanmatkaajat (at) gmail.com, mielellään muodossa vaihtoehto A vai B ja kelpaavatko kummatkin ajankohdat vai vaan toinen.

Uusia jäseniä

Tälläkin kerralla mukana oli viisi (!) uutta jäsentä, jotka kertoivat lyhyesti itsestään. Ritvalta olivat maat loppuneet kesken (Euroopassa) ja hän toivoo löytävänsä klubilaisilta neuvoja hiukan eksoottisimpiin kohteisiin suunnatessaan.

Manu ja Seija luonnehtivat itsensä reppureissaajiksi ja purjehtijoiksi ja kertoivat mm. Costa Deliziosalla tekemästään 4 kuukauden risteilystä maailman ympäri. Manulla ja Seija kirjoittavat, kuten monet meistä, matkoistaan matkablogia.

Eki ja Seija olivat, hekin, olleet Iranissa Olympian matkassa äskettäin kuten Schildit ja Mäntysalot.  Eki ja Seija leikittelevät ajatuksella lähteä Tongalle, joka onkin ainoa Tyynenmeren saarista, joka on aina ollut itsenäinen.

Klubin perustamispäivä

Merja oli selvittänyt ensimmäisen klubikokouksen tarkan päivämäärän, eli 29.9.2000. 5-vuotismatkaTallinnaan  tehtiin sitten 7.10.2005, jolloin tuo 5 vuotta oli juuri tullut täyteen.

Loppuillan vapaata keskustelua en sitten enää dokumentoinutkaan sen tarkemmin. Ainakin eri pöydissä ”matkailtiin” Karibialla, Kiinassa, Iranissa ja Algeriassa 🙂

Muita juttuja

HelsinkikarttaPatrik jakoi, aikaisemmin tekemän lupauksensa mukaisesti, mukana olleille mainiota Helsingin karttaa Free Map made for Young Travellers (kaikkihan me olemme nuoria) – kartta tarjoaakin hyviä vinkkejä Helsinkiin tutustumiseen ulkomaan matkojen välillä!

1 Comment

Kommentointi on suljettu.