Elokuun kuukausikokous

Helsinkiinkin lopulta saapuneista helteistä huolimatta 17 maailmanmatkaajaa kokoontui 7.8. Hotel Arthuriin. Tällä kertaa mukana oli kattavasti ”eri ikäisiä” jäseniä, lähes perustajajäseniä, muutamia vuosia mukana olleita ja (kokouksissa) ihan uusikin jäsen,Mikko, ja Facebook-ryhmästämme jo tutumpi Kai vasta nyt ensimmäistä kertaa kokouksessakin 5 viikon Kiinan matkalta palattuaan.

17 henkeä oli sen verran iso kokous, että Merjan matkaillessa Kiinassa Pirkko veti melko tiukassa järjestyksessä esittelykierroksen, jossa kaikki esittäytyivät lyhyesti ja kommentoivat halutessaan äskettäin tehtyjä tai kohta tulevia matkojaan.

Mikosta uutena jäsenenä ihan pieni esittely: maita on kasassa 65 UN ja TCC-alueita 78. Viimeisen reilun vuoden aikana matkat ovat vieneet Australiaan, Fijille, USAhan, Intiaan, Thaimaaseen, Kuubaan, Iraniin, Valko-Venäjälle, Monacoon ja Bhutaniin. Loppuvuoden suunnitelmissa on vielä Barcelona, Italia, San Marino, Chernobyl, Israel, Jordania, Kenia ja Tansania ja – jos porukka saadaan kasaan – Jokereiden vierasmatsi Kazakstanissa. Mikko reissaa pääosin reppureissumeiningillä yksin tai kavereiden kanssa ja bloggaa osoitteessa www.mikkonurminen.fi

mikon matkat
Kuvakaappaus Mikon blogista: täällä on käyty (ja täältä on kirjoitettu)

Pirkko ja Lasse kertoivat hiukan Grönlannista, josta he olivat juuri palanneet – erityisesti kustannuspuoli tuntui kiinnostavan! Matkasta lisää Meriharakka.net – blogissa, jonne kustannusyhteenvetokin tulee, lupaisinko viikon sisällä.

air greenland

Sakarin automatkasta Venäjän kautta Brittein saarelle voi lukea lisää hänen blogistaan.

Syksyn suunnitelmissa (siinä reunassa pitkää pöytää, jossa allekirjoittanut sattui istumaan), vilahteli myös Stanit, joiden viisumikuvioista käytiin keskustelua. Stantoursista oli jollain hyviä kokemuksia. Seppo kertoi harkitsevansa myös pistäytymistä Afganistanissa. Afganistaniin mahdollisesti menijöille muuten blogivinkki: 1001 Kabul, jonka kirjoittajaan voinee ottaa yhteyttä, jos sille suunnalle on menossa, ehkä hän ehtisi jopa paikalliseksi oppaaksi.

Myös Iranista keskusteltiin ja normaaliin tapaan pohdiskeltiin omatoimisen ja Olympia-vaihtoehtojen eroja: monet ovat käyneet Iranissa myös omatoimisesti ja siitä huolimatta, että englantia ei puhuta kovin yleisesti, niin ihmiset ovat ystävällisiä ja hyvin julkisen liikenteen omaava maa on helppo myös omatoimimatkailijalle.

Muun keskustelun lomassa käytiin myös sen verran läpi ”hallinnollisia asioita”, että Pirkko muistutti alustavista syksyn vieraspuhujasuunnitelmista, erityisesti, kun ne, jotka Tomin seikkailuista eivät ennen olleet kuulleet totesivat, että olisi tosi kiva kuulla niistä enemmän.

Vireillä on myös ehdotus ns. nuorisojäsenyyden poistamisesta, sillä 30 TCC-alueen vaatimus on nykyisin kovin vaatimaton. Paikalla olleet tuntuivat olevan ihan yksimielisiä siitä, että 70 TCC-alueen raja kaikille on hyvä. Mutta tämän muotoiluun, TCC-alueita vai maita, palataan vielä Merjan palattua ja tehdään asiasta päätös vasta hiukan myöhemmin syksyllä.

1 Comment

 1. Perjantain tapaaminen oli jälleen mielenkiintoinen tapahtuma. Kuultiin muiden kokemuksia ja suunnitelmia ja samalla hyviä vihjeitä itsellekin. Eniten näytti puhuttavan Grönlannin matkailu. Ongelmana nähtiin pakollinen yöpyminen Reykjakissa, kun sitä kautta lennetään. Kuulosti siltä, että finanssikriisistään selviytyneessä Islannissa hinnat ovat jälleen nousseet aikaisempaan kukoistukseensa.

  Lensimme toistakymmentä vuotta sitten Kööpenhaminasta Kangerlussuaqiin SAS:n isolla koneella. Nyt tätäkin reittiä liikennöi enää Air Greenland, joka vielä viime vuosikymmenellä tunnettiin nimellä Grønlandsfly.

  Yllä mainittuun automatkaamme liittyen haluan tuoda esiin myös Sarin osuuden. Kuten tapaamisessakin totesin, on hänen kartanlukijaosuutensa ollut vuosien mittaan oleellisen tärkeä ajettaessa milloin missäkin huonosti tai vielä huonommin kyltitetyillä seuduilla (joita on ihan liikaa kaikkialla maailmassa). Näin olemme usein selviytyneet perille silloinkin, kun navigaattorin taidot ovat loppuneet. Lisäksi hänen hyvä germaanisten ja romaanisten kielten taitonsa on ollut korvaamaton apu useimmilla omatoimimatkoillamme.

  Vaikka Sarillakin on ajokortti, on ajaminen aina langennut minulle ja onkin vuosien mittaan tullut ajettua autoa kaikissa maanosissa Etelämannerta lukuun ottamatta ja mm. kaikissa Euroopan maissa.

  Sain viimein valmiiksi tämän kesäisen automatkamme viidennen blogin: BRITANNIAN MAAILMANPERINTÖÄ https://sakuva.wordpress.com/2015/08/08/britannian-maailmanperintoa/. Vielä työn alla ovat blogit ”Guernseyn ympäri” ja ”Bretagnesta Sommen laaksoon”.

  Vihje niille, joiden matkakalenterissa on vielä vapaata syyskuun puolivälissä. Kun suomalaisilta ei enää vaadita viisumia Kazakstaniinkaan, on Ari-al Travel pidentänyt ilmoittautumisaikaa Kirgisia – Kazakstan 14.-21.9.2015 -matkalle 20.8. asti http://arialtravel.fi/matkat/kirgisia-kazakstan-14-2192015. Paikkoja on enää muutama jäljellä.

  Jäämme mielenkiinnolla odottamaan kokemusten vaihtoa seuraavassa tapaamisessamme syyskuussa.

Kommentointi on suljettu.