Kesäkuun klubitapaaminen 5.6.2015

Tahiti 'Oa'Oa Espan lavalla kesäkuussa 2015

Tahiti ’Oa’Oa

Ennen varsinaista klubitapaamista osa jäsenistä nautti kesästä ja Tyynenmeren tunnelmista seuraamalla tanssiryhmä Tahiti ’Oa’Oa:n esityksestä Espan lavalla. Tyynenmeren tunnelmat sopivat tietysti maailmanmatkaajille, mutta lisäksi yksi meistä, Minna, oli myös lavalla tanssimassa, upeasti keinuen yhden saariryhmän tunnelmasta toiseen.

Hotel Arthurissa paikalla oli kesää aloittamassa 16 jäsentä, joista tällä kertaa jopa 5 uutta. Useimmat uudet jäsenet ovat hiukan itseään esitelleet jo klubimme Facebook -sivuilla, mutta kerrataan esittelyt parilla lauseella täälläkin niillekin, jotka eivät Facebookia halua käyttää.

Tahiti 'Oa'Oa Espan lavalla kesäkuussa 2015

Uusia jäseniä

Tomin saatat tuntea jo entuudestaan, jos olet seurannut Pikavuoro Bangkokiin tai Pikavuoro maailman ympäri -blogeja. Bussimatka Kapkaupungista Suomeen päättyi vappuna.

Kari jäi monelle mieleen miehenä, joka on juossut maratonin kaikilla mantereilla, mukaanlukien Antarktis (meillä onkin ollut hiukan pulaa Antarktiksella käyneistä jäsenistä, joten Kari on tervetullut lisä joukkoomme). Kari on myös nähnyt luonnossa 10 maailman 17 pingviinilajista.

Sakari ja kumppaninsa Sari ovat tehneet paljon automatkoja, etenkin Euroopassa, mutta myös Aasian ja Afrikan puolella. Tänä kesänä on tarkoitus hakea vauhtia Venäjältä ja jatkaa Brittein saarille.

Emman matkustustapana on viime vuosina ollut liftaaminen, viimeisimpänä Moskovasta Afganistaniin.

Lähes kaikki uudet jäsenet ovat myös kirjoittaneet matkoistaan omiin blogeihinsa ja yritämmekin saada lähiaikoina näille sivuillekin näitä ”uusiakin” blogeja.

Tehtyjä matkoja

Merja on käynyt Makedoniassa ja Kosovossa, sohvasurffaten (linkit matkakertomuksiin näillä sivuilla).

Kaija oli kiertänyt Ex-Jugoslavian maat: 7 maata 10 päivässä. Ex-Jugoslavian kiertomatkalle pääsee myös syyskuussa niin halutessaan, mutta varauksettomasti Kaija ei matkaa suosittele: 40 hengen ryhmän ihan täydessä bussissa ja osa matkalaisista sen verran huonokuntoisia, että päivät hiukan venyivät aina ryhmää odotellessa, oli se sitten nähtävyyksille menossa tai vessasta bussiin.
Tässä kohtaa keskusteltiinkin vähän ryhmämatkojen koosta ja todettiin, että kyllä se toimivan ryhmän raja menee jossain tuossa 25 hengen pinnassa. Ja silloinkin bussin pitäisi olla ainakin 40 hengen bussi.

Olli oli käynyt vaikka missä: Edinburghissa, Kreetalla, Huippuvuorilla. Erityistä kateutta herätti se, että Olli oli Huippuvuorilla nähnyt jääkarhunkin. Kyllä Olympia matkanjärjestäjänä osaa! Pirkko pyysi (ja sai) lainaan Ollin Spinalonga -esitteen Kreetalta. Saari-ohjelma menee muuten nyt uusintana televisiossa, mutta Pirkon matkatoiveisiin se ilmestyi jo ensimmäisellä katselukerralla.

Tulevia matkoja

Sakari ja Sari lähtisivät mielellään Ari-Al Travelin mukana Kirgiisiaan ja Kazakstaniin, jos matkatoimisto vaan saa ryhmän kokoon. Eli nyt kaikki, joita nämä maat kiinnostavat varaamaan matkaa Ari-Al Travelilta. Matkaa varatessaan kannattaa mainita olevansa Maailmanmatkaajien jäsen.

Lokakuisesta Sochin formulamatkasta olisi myös ehkä tarjolla puolta edullisempi versio, jossa skipataan formulat, mutta johon voidaan liittää vierailu Abhasiassa. Taas kannattaa ottaa Ari-Al Traveliin yhteyttä, jos Abhasia kiinnostaa.

Merja on lähdössä Hongkongiin, kuten aina vuonna xxx5. Muut tähän matkaan liittyvät kohteet ovat vielä suunnitteilla, mutta Kiinaan luultavasti, sillä muut tuon suunnan maat Merja on on kolunnut. (Kiinankin tietysti joltain osin.)

Olli on lähdössä hakemaan vielä puuttuvia Euroopan TCC-pisteitä reittiä Nizza – Korsika – Sardinia – Sisilia – Lampedusa. Ehkä klubi piankin saa lisääkin kaikissa Euroopan TCC-alueilla käyneitä jäseniä!

Pirkon ja Lassen kertomuksia Grönlannista tuntui useampi jäsen odottavan, joten viimeistään syyskuussa sitten.

Olympian Iranin kiertomatkakin saattaa vielä ilmestyä useammankin klubilaisen syksyn ohjelmaan.

Seuraavat tapaamiset

Kesästä huolimatta heinä- ja elokuussa tavataan normaaliin tapaan Hotel Arthurissa, jotkut ovat tietysti matkoilla, mutta aina jotkut ovat välillä Suomessakin!