Helmikuun kuukausikokous

Maailmanmatkaajat 2015 02

Vajaa pari viikkoa sitten pidetystä Tampereen kokouksesta huolimatta helmikuun kokoukseen Hotel Arthurissa osallistui 16 jäsentä ja yksi vierailija. Mitään erityisen isoa aihetta ei tässä kokouksessa ollut, joten ehdimme kerrankin käymään läpi täydellisen kierroksen jäsenten sitten viime näkemisen tekemistä ja lähiaikoina toteutuvista matkoista.

Alla yhteenveto tästä keskustelusta kartalla – punaiset toteutuneita, keltaiset kohta toteutuvia!

Maailmanmatkaajat maailmalla 201502

(Ihan kaikkea en saanut kirjattua ylös vilkkaassa keskustelussa, mutta onhan tuossakin jo paljon kohteita, eli Maailmanmatkaajat ovat olleet ja tulevat olemaan maailmalla!)

Muutama mielenkiintoinen havainto juttujen lomasta:

  • Peterin vieras suositteli kaikille lämpimästi Nicaraguaa
  • Peter puolestaan Kuubaa – juuri nyt
  • Heta oli viettänyt yön aavikolla Saharassa
  • Leilan kommentit Thaimaasta eivät nyt suoranaisesti maata ylistäneet:
    Maassa ei ole mitään omaperäistä vaan kaikki on omaksuttu jostain. Maan poliittiset olot ovat sekavat, tilanne vaihtelee päivittäin – nyt ei esimerkiksi pääse Thaimaasta lainkaan päiväviisumilla käymään Burmassa. Luultavasti samasta syystä pukeutumissäännöt kuninkaallisella palatsialueella saattavat vaihdella päivästä toiseen. Leila oli myös maan pohjoisosissa tutustunut vuoristokansojen heimon huonoon tilanteeseen: paperittomat ihmiset eivät pääse kouluun tai sairaaloihin ja muutenkin maassa köyhien koulutus rajoittunee buddhan oppien opettamiseen. Rantaloma tietysti onnistuu tällaisessakin maassa, vielä ainakin.
  • Liisa, joka kävi kokouksessa kääntymässä, kertoi Kenian ja Zanzibarin turismin kärsineen paljon terrorismiuhasta alueella, erityisesti Zanzibarissa ei kohta taida mikään toimia
  • Olli, jonka matkajuttu Karibian risteilystä on luettavissa täällä kertoi, ettei koneen vaihto Pariisin kentällä onnistunut kumpaankaan suuntaan!
  • Merjan matkakertomus Huippuvuorilta on tulossa.
  • Veikko ja Oili olivat käyneet Kap Verdellä, Oilille piste, Veikolla piste olikin jo entuudestaan. Veikolta puuttuu enää 5 maata – Eritrean jälkeen 4. Eritreaan on lähdössä neljä klubilaista.

Uusi, nuori, rohkea, jäsenemme, matkamessuilta ”bongattu” Patrik kertoi sohvasurffauksesta (kuten matkamessuillakin) ja matkoistaan erityisesti Nairobiin ja Mogadishuun. Patrikin kuvaus siitä miten hän ei Mogadishussa saanut edes poistua hotellista ilman 3-6 henkivartijaa, kuljettajaa ja tulkkia hiljensi tämänkin matkailijajoukon hetkeksi!

Ja kuten alla olevista kuvista näkyy – meillä kaikilla oli niin mukavaa …

Maailmanmatkaajat 2015 02
Maailmanmatkaajat 2015 02 Maailmanmatkaajat 2015 02