Tampereen kokous

Solo Tampere TorniTammikuussa tapasimme myös Tampereella – 13 maailmanmatkaajaa löysivät tiensä kävellen/autolla/junalla/onnibussilla Tampereen uuteen tornihotelliin lauantaina 24. tammikuuta. Tampereen oppaamme, Mäntysalot, ohjasivat meidät ensin Moro Sky Bariin ihailemaan kaupunkia yläilmoista (ja Moron wc:n kristallikruunua) ja sen jälkeen alakerran Grill it -ravintolaan nauttimaan paikan maittavaa ruokaa ja vaihtamaan matkakuulumisia.

Matkakuulumiset

Peter kertoi matkastaan Kuubaan – ja suositteli kaikille lämpimästi lämmintä Kuubaa pikimmiten.

Merja oli käynyt Huippuvuorilla, rohkeasti vuoden pimeimpään aikaan ja tarjoili paitsi juttuja Huippuvuorilta myös jääkarhun papanoita (ok, salmiakkikarkkeja).

Harri kertoi automatkastaan Buenos Airesista Ushuian kautta Chileen ja lopulta takaisin Buenos Airesiin – aika huikea reissu, jolla Harri ylitti Chilen ja Argentinan rajan kahdeksan kertaa vuoristosolia ajaessaan. Autoakin piti korjata matkan aikana, mutta muutaman päivän tauko ja matka pääsi taas jatkumaan.

Mäntysalot olivat kiertäneet Keski-Amerikkaa monen maan (ja pyramidin) verran – ja hoitaneet kotiin myös aikaisemmin Karibian risteilyllä myrskyn takia keräämättä jääneen Cayman-saarten pisteen. Mäntysalojen muista matkoista ja matkasuunnitelmista lisää heidän uusilla kotisivuillaan www.pirkkojakari.fi

Esko oli käynyt Bangladeshissa – jota hän suosittelee kyllä kokeneille matkailijalle, mutta ehkä ennen Bangladeshiä kannattaa harjoitella vaikka 50 muun maan verran.

Harri kertasi myös käyntiään Tsetseniassa ja Dagestanissa lokakuussa. Reitti sinne (ja takaisin) kulki Georgian Tbilisin kautta Groznyihin. Tähän Extreme Traveler International Congress (ETIC) -tapahtumaan osallistui n. 30 henkilöä, Suomestakin kaksi. Tapahtumasta on kirjoittanut ainakin Gentleman Adventurer -blogi.

Eritrea

Eritrean matkan on toteutumassa 4-8.4.2014 – yksityiskohtaisinta tietoa matkasta saa tällä hetkellä Veikolta (tai maailmanmatkaajat (at) gmail.com).

Tietokilpailu

Kokouksen päätteeksi Kari piti meille lippuaiheisen tietokilpailun, jonka voitto meni niin tiukoille Minnan ja Timon saadessa kumpikin ensimmäisellä kierroksella 16 oikein 24 lipusta, että jouduttiin toiselle kierrokselle – johon Kari oli taitavasti varautunut. Toisella kierroksella Minnalta sotkeutui pari maata ja lippua ja Timo vei voiton kotiin!

Lippukisan voittaja

Kuvaterveisiä Tampereelta

Maailmanmatkaajat Tampere 1 Maailmanmatkaajat Tampere 3 Maailmanmatkaajat Tampere 2 Maailmanmatkaajat Tampere 4

(Kuvat aukeavat isompina niitä klikkaamalla.)

2 Comments

Kommentointi on suljettu.