Maailmanmatkaajien 7 ihmettä

Maailmanmatkaajien mahtavalla kokemuksella näistä kohteista valitsimme uudelleen maailman 7 uutta ihmettä ja 7 luontosarjan ihmettä.

Angkor Wat Easter Island

Maailmanmatkaajien 7 uutta ihmettä ovat:

 • Great Wall of China: China
 • Petra: Jordan
 • Angkor: Cambodia
 • Machu Picchu: Peru
 • Pyramids of Giza: Egypt
 • Taj Mahal: Agra, India
 • Statues of Easter Island: Easter Island, Chile

ja varasijoilla Tikal: Peten, Guatemala, Shwedagon Pagoda: Yangon, Myanmarja Christ Redeemer: Rio de Janeiro, Brazil.

Näiden osalta olimme siis jokseenkin samaa mieltä kuin suuri yleisö joitakin vuosia sitten toteutetussa virallisessa äänestyksessä.

Angkorin ja Pääsiäissaarten patsaat nostimme 7 ihmeen joukkoon ja Rion Kristus-patsaan tiputimme varasijoille. Myös Gizan pyramidit mahdutimme 7 kärkeen siinä missä varsinainen äänestys jätti sen kunniasijalle.

Colosseumin ja Chichén Itzán tiputimme kokonaan pois listalta – etenkin tuota jälkimmäistä ryhmämme jäsenet olivat aikaisemminkin muutamassa yhteydessä ihmetelleet, että miten se tuolle listalle voi kuulua.

Galapagos Milford Sound

Maailmanmatkaajien 7 luontosarjan ihmettä ovat:

 • Iguazu Falls: Argentina/Brazil
 • A Great Barrier Reef: Australia, Papua, New Guinea
 • Grand Canyon: USA
 • Galapagos: Equador
 • Uluru: Australia
 • Amazon: South America
 • Milford Sound: New Zealand

ja varasijoilla Ha Long Bay: Vietnam, Dead Sea: Israel, Jordan, Palestine ja Islands of the Maldives: Maldives.

Näistä vain Iguassun putoukset ja Amazon olivat suuren yleisönkin äänestämällä listalla. Halong Bayn me kelpuutimme varasijalle.

Aasian Jejun Koreassa, Komodon Indonesiassa, PP maanalaisen joen Filippiineillä ja Pöytävuoren Etelä-Afrikassa tipuutimme kokonaan pois – siis 4 seitsemästä alkuperäisen listan luonnon ihmeestä ei mielestämme sinne kuulunut!
Erityisesti tämä luontosarjan lista onkin ryhmässä herättänyt keskustelua sen tiimoilta, että väkirikkaat Aasian maat nostavat omia kohteitaan listalle ja sama äänestys toteutettuna vaikka kymmenen vuoden päästä tuottaa vain Aasiassa olevia kohteita!

Kannattaa huomata näissä Maailmanmatkaajien äänestystuloksissa, että meistä useimmat olivat käyneet kohteissa, joita paremmuusjärjestykseen asettivat – taitaa olla niin, että melko harva filippiiniläinen on nähnyt kaikkia noita luontosarjan kohteita, vaikka niihin Manilasta suhteellisen lyhyt matka moneen olisikin.

Maailmanmatkaajien äänestykset toteutettiin ryhmän (vain jäsenille avoimilla) Facebook -sivuilla loppuvuodesta ja niiden lähtökohtina olivat näiden sarjojen finalistilistat, mutta myös muiden kohteiden lisääminen oli sallittua. Äänestysaikaa oli pari viikkoa.

(Artikkelin kuvat Schildtien matkakuvavarastosta.)

Advertisement