Tammikuun kuukausikokous

Keskellä joulunajan matkailusesonkia 12 jäsentä ehti kuitenkin osallistumaan tammikuun kuukausikokoukseen – keskellä joulun matkailusesonkia monet jäsenet olivat, tietysti, matkoilla: ainakin Kuubassa, Bangladeshissä, Kuwaitissa, Omanissa ja Bahrainissa on näinä viikkoina ollut meikäläisiä.

Tammi-helmikuussa tulevia matkoja on tiedossa ainakin Huippuvuorille (keskelle kaamosta, rispektiä!), Väli-Amerikkaan ja Karibialle, USA:n Länsirannikolle ja Vietnamiin.

Toteutuneihin matkoihin liittyen keskusteltiin paljon myös mm. autoilusta Puolassa – ja todettiin, että lähes 2000 kilometriäkin voi vuorokaudessa ajaa!

15-vuotisjuhlamatkalle Eritreaan lähtijöitä on 6 ja matkan arvioitu kustannus näiltä näkymin noin 1000 euroa. Lisätietoa Eritrean matkasta lähiaikoina.

sivukuvaKokouksessa esiteltiin myös uusia Maailmanmatkaajat.org -nettisivuja, joihin liittyen muistutuksena erityisesti seuraavat asiat:

  • Perussisällön lisäksi sivuille voidaan kirjoittaa ”Artikkeleita”, joista sivun oikeassa laidassa (tietokone) / alalaidassa (tabletti) näkyvät aina uusimmat – nämä artikkelit voivat olla paitsi näitä kokousten yhteenvetoja myös esimerkiksi jäsenten kirjoittamia matkakertomuksia.
    Halukkaat voivat pyytää (maailmanmatkaajat(@)gmail.com) kirjoitusoikeudet – tai toimittaa tekstin ja kuvat samaisella osoittella.
  • Etusivun kuvaa voidaan vaihtaa esimerkiksi kuukausittain – sopivia kuvia voi lähettää ym. osoitteella. Kuvaan liitetään myös Maailmanmatkaajat -logo kunhan sen muodosta saadaan sovittua.
  • Tiedon uusista jutuista sivulla saa omaan sähköpostiinsa antamalla sähköpostiosoitteensa kohdassa Seuraa sivustoa sähköpostitse.
  • Kokouksista otettuja kuvia voidaan julkaista sivulla – kuvia otettaessa ne, jotka eivät halua niissä näkyä, voivat poistua kuvasta. Henkilöiden nimiä ei julkaista.
  • Sivujen kustannukset 5 vuoden ajalta ovat 140 euroa. Päätettiin kerätä 10 euroa per osallistuja kunnes summa on kasassa (tänään kerättiin 110 euroa). Rahat ovat Merjalla ja Lasse toimittaa hänelle laskut maksettaviksi aikanaan.
  • Sivujen ulkoasua ja näyttävyyttä on hiukan arvosteltu, mutta todettiin, että siltä osin kuin näyttävyys vaatisi lisää rahallista panostusta (maksulliset teemat, graafinen suunnittelu), niin siihen ei ryhdytä.

Tampereen kokous on uudessa Torni-hotellissa  24.1. alkaen klo 15 – juna-aikatauluista sovitaan tarkemmin myöhemmin. Ilmoittautumiset osoitteella maailmanmatkaajat(@)gmail.com (jos et vielä ole ilmoittautunut), jotta osataan varata pöytä riittävän monelle.

tre